Avocatul Gheorghe Achim a fost trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul universitar a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie braşoveni şi este acuzat că a pretins şi primit de la patru studenţi suma totală de 1.500 euro în schimbul oferirii unor lucrări de diplomă preîntocmite.

Alături de el a fost trimisă în judecată şi o fostă studentă a Facultăţii de Drept de la Universitatea Transilvania, Valentina Otilia Niţă, în prezent consilier juridic la Primăria Măgura, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori „inculpatul Achim Gheorghe, avocat în cadrul Baroului Braşov, în calitate de conferenţiar universitar coordonator al studenţilor aflaţi în ani terminali de studiu şi membru al comisiei de examinare a lucrărilor de diplomă din cadrul Universităţii „Transilvania" - Facultatea de Drept, în sesiunea de vară a anului universitar 2005 - 2006, a pretins şi primit de la patru studenţi suma totală de 1.500 euro în schimbul oferirii unor lucrări de diplomă preîntocmite, condiţionând promovarea examenului de acest aspect. Din suma totală, 400 de euro au fost primiţi în scopul enunţat de la inculpata Niţă Otilia - Valentina, studentă la facultatea sus menţionată, iar restul de la alţi trei denunţători". Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Braşov.

Gheorghe Achim este fost poliţist. El a fost destituit din funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului prin 2001, când s-a şi pensionat anticipat din motive medicale. Imediat, fostul om al legii s-a reprofilat ca profesor la Facultatea de Drept a Universităţii „Transilvania" Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite