Avocatul braşovean a fost arestat pentru 29 de zile (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Victor Teodorescu este acuzat că ar fi comandat uciderea soţiei
Avocatul Victor Teodorescu este acuzat că ar fi comandat uciderea soţiei

Avocatul braşovean Victor Teodorescu este acuzat că a comandat uciderea soţiei sale pentru a încasa asigurarea de viaţă, cazul fiind o premieră în România.

16.06 ora 19.00 Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că ar fi comandat uciderea soţiei sale, a fost arestat de Curtea de Apel Bucureşti. El a declarat recurs.

16.06. ora 09.13 Victor Teodorescu va fi prezentat în această dimineaţă în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la omor calificat.

20:35 Avocatul Victor Teodorescu a fost reţinut pentru 24 de ore.

CITEŞTE ŞI!

Psiholog, despre criminalul soţiei avocatului braşovean: „Un ucigaş cu sânge- rece, nu unul psihotic"

EXCLUSIV Fiica avocatului braşovean care a comandat moartea soţiei spune că totul este o înscenare

Ghid practic pentru uciderea soţiei avocatului de la Braşov!

14.45 Asigurarea pentru care a fost ucisă femeia este în valoare de 100 de mii de euro.  Declaraţia aparţine sefului secţiei urmărire penală şi criminalistică, din cadrul Parchetului general Marius Iacob, citat de Radio Braşov.

14.05 Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Victor teodorescu, soţul victimei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la omor calificat.

13.40 Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale pentru a încasa asigurarea de viaţă, a dat criminalului indicaţii scrise pe un bileţel expertizat grafologic de procurorii care au constatat că scrisul îi aparţine avocatului braşovean, care în trecut a fost şi procuror.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că împotriva lui Victor Teodorescu există mai multe probe materiale, printre care declaraţia lui Erwin Victor Preşmereanu, cel care a omorât-o pe Violeta Teodorescu.

La dosar există şi alte probe, respectiv o serie de înscrisuri care dovedesc motivul pentru care avocatul a vrut să-şi ucidă soţia, au spus sursele citate, care nu au făcut alte precizări.

Cazul crimei de la Braşov- cercetat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme - reprezintă o premieră în cazuistica românească.

13.00 Miercuri dimineaţa, anchetatorii au descins la domiciliul avocatului Victor Teodorescu , acesta urmând a fi dus la Bucureşti, pentru audieri, întrucât cercetarea cazului este realizată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme. Conform anchetatorilor, Violeta Teodorescu ar fi avut trei poliţe de asigurare.

Teodorescu a fost pus sub învinuire pentru acuzaţia de instigare la omor, respectiv că l-a plătit pe Erwin Victor Preşmereanu pentru a îii ucide soţia, în contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro, precizează sursele citate. Avocatul ar fi avut, la rândul său, datorii foarte mari. Anterior, avocatul Teodorescu ar fi contactat şi alte persoane pentru a-i omorî soţia, dar acestea l-au refuzat.

Violeta Teodorescu, în vârstă de 45 de ani, soţia avocatului braşovean Victor Teodorescu, a fost găsită moartă în locuinţa sa, în 29 martie. Ea a fost înjunghiată cu un cuţit de 25 de ori în gât, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

Principalul suspect în acest caz, Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat preventiv în 2 aprilie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

Anchetatorii au aflat că mama suspectului este o fostă clientă a avocatului. Preşmereanu le-a declarat atunci anchetatorilor că a avut legături cu familia avocatului Victor Teodorescu, însă nu o cunoştea personal pe soţia acestuia. Tânărul a fost arestat în urma amprentelor care s-au găsit în apartamentul soţilor Teodorescu, însă el şi-a susţinut nevinovăţia şi a refuzat să îi fie prelevate probe biologice.

Erwin Victor Preşmereanu locuia fără forme legale în Braşov, împreună cu mama şi fratele său, şi se afla în timpul unei condamnări cu suspendare, sub supraveghere. În 2008, Preşmereanu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

În 7 iunie, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus ca dosarul privind uciderea soţiei unui avocat din Braşov, în care este cercetat Erwin Victor Preşmereanu, să fie preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Preluarea cauzei în care Erwin Victor Preşmereanu este cercetat pentru omor deosebit de grav a fost dispusă ca urmare a propunerii de preluare înaintată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, se arată într-un comunicat de marţi al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cauza va fi instrumentată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei", a precizat sursa citată.

Ipoteza a şocat întreg cartierul Noua

Noutăţile survenite în cazul odioasei crime din Noua i-au şocat pe toţi cei care au urmărit cazul. Vecinii avocatului spun că nu se aşteptau ca lucrurile să ia o astfel de turnură, dar că orice este posibil.

„În această casă a stat o veche prietenă de-a mea. Eu am fost o vreme plecată din ţară, iar când m-am întors am sunat la poartă, încercând să dau de ea, şi a ieşit domnul avocat. Apoi am aflat de tragedie. Acum se aude că şi avocatul ar fi fost implicat în moartea soţiei sale. Dacă se dovedeşte a fi aşa, este îngrozitor", a spus Zamfira Niţă, una dintre vecinele avocatului.

Foto: Stelian Grajdan

„Este posibil ca soţul ei să fi plănuit totul, pentru bani. Înainte de a fi el bănuit, crima nu se explica, nu exista motiv. Noi, cei care locuim în cartier, stăm acum cu teama în sân. Ţi-e frică că oricând poate să intre unul şpeste tine în casă şi să te omoare", a spus Costache Peşte, unul dintre bărbaţii care locuieşte în zonă.

Foto: Stelian Grajdan

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite