Autorităţile din Braşov au declarat război total pieţarilor ilegali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce comisarii de la CJPC Braşov au închis, săptămâna trecută, Piaţa din Stupini, care funcţiona în ilegalitate de mai mulţi ani, acum se pregătesc mai multe acţiuni de control în toate pieţele din judeţ.

Momentan, Piaţa Stupini, unde se vindeau fructe şi legume în ilegalitate, a fost închisă pe o perioadă determinată de cinci luni, timp în care administratorul pieţei poate să facă toate demersurile necesare obţinerii autorizaţiei de funcţionare.

Următoarele locaţii vizate de comisari sunt: Piaţa Traian, unde se vând haine second-hand fără documente legale şi Piaţa de Miercuri, unde există probleme în ceea ce priveşte comercializarea de articole vestimentare şi încălţăminte. „Rolul nostru este ca cetăţeanul, ca şi consumator ,să fie protejat de cei care încalcă actele normative", a declarat Ionuţ Spătaru, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Braşov.

În plus, în perioada următoare, comisarii de la CJPC vor intensifica controalele în pieţele alimentare, pentru verificarea funcţionalităţii aşa zişilor producători. Agenţi comerciali care vor fi depistaţi că mint cu privire la originea produselor vor primi sancţiuni contravenţionale începând de la 5.000 de lei până la 50.000 de lei. „Pe viitor vom verifica şi locul de producţie, astfel încât să se poată observa dacă omul cultivă cu adevărat produsele pe care le scoate la comercializare", a mai spus Ionuţ Spătaru.

Bilanţ semestrial

În primele şase luni ale anului în curs, în urma acţiunilor de control, comisarii de la CJPC Braşov au aplicat 2048 de sancţiuni, care s-au finalizat cu amenzi în valoare totală de peste patru milioane de lei. La sediul comisariatului s-au depus până acum 1101 reclamaţii, dintre care au fost soluţionate 1098. De asemenea, sumele de bani care au fost acordate ca despăgubiri consumatorului totaliyeayă aproximativ 28.000 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite