Austriac jefuit de doi escroci care l-au ademenit în România cu promisiunea că-i vor face rost de o nevastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi  tâlhari au fost arestaţi preventiv în urma confirmării mandatului de către magistraţii de la Judecătoria Sfântu Gheorghe. În total, austriacul a fost deposedat de 7.000 de euro.

Poliţiştii din Covasna fac cercetări într-un dosar penal de înşelăciune, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt.

În 30 octombrie, poliţiştii au depistat, în Sfântu Gheorghe, doi bărbaţi, de 47 şi 25 de ani, la scurt timp după ce ar fi retras o sumă bani, folosind un card bancar aparţinând unui bărbat, de 46 de ani, cetăţean austriac, fără acceptul acestuia.

„Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că cei doi l-ar fi adus pe cetăţeanul austriac în municipiul Sfântu Gheorghe, sub promisiunea că se va căsători cu o femeie, prezentată de către aceştia ca fiind fiica bărbatului de 47 de ani, respectiv sora lui celui de 25 de ani, situaţie care nu corespundea realităţii”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Cetăţeanul austriac le-ar fi plătit celor doi, în repetate rânduri, diverse sume de bani, totalizând aproximativ 7.000 de euro.

În luna octombrie, în toată perioada petrecută în Sfântu Gheorghe, „victimei i-ar fi fost restrâns dreptul de circulaţie de către cei doi bărbaţi, neputând să se deplaseze decât în proximitatea acestora şi doar cu însoţitor”.

De asemenea, cetăţeanului austriac i-ar fi fost furate două televizoare, un laptop şi un telefon mobil, bunuri care ar fi fost vândute sau amanetate. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 8.600 de euro.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, iar apoi arestaţi preventiv pentru 30 de zile de magistraţii Judecătoriei Sfântu Gheorghe.

Vă recomandăm şi:

Caz revoltător: pus de mama lui, un copil de 11 ani a jefuit un bărbat care se zbătea între viaţă şi moarte

Crima care a revoltat o ţară întreagă, elucidată după 3 ani. „Sedus, răpit, dus în pădure şi ucis de o «femeie fatală»”

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite