Atenţie! În martie încep înscrierile pentru clasa zero sau pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În clasa 0, prezenţa este obligatorie, iar copiii vor învăţa jucându-se, astfel încât trecerea de la grădiniţă la şcoală să se facă mai uşor, fără a exista note sau calificative.

Copiii născuţi în 2006, până la 31 august, vor începe obligatoriu din toamnă cu clasa pregătitoare, iar pentru cei născuţi între 1 septembrie şi 31 decembrie 2006 părinţii pot opta, între clasa pregătitoare sau încă un an la grădiniţă.

La Braşov, în septembrie 2012, vor începe clasa 0 peste 3.800 de copii. Aceştia vor fi organizaţi în 206 clase pregătitoare, din care 102 în municipiul Braşov.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov a decis că, pentru a exista continuitate în procesul de învăţământ, clasele 0 vor fi în şcoli. Va exista însă, un deficit de câteva zeci de cadre didactice pentru că, practic, numărul claselor de boboci se va dubla.

Sala de clasă din şcoală va fi adaptată vârstei copiilor, în aşa fel încât să permită învăţarea prin joc şi pregătirea pentru clasa I, utilizând resurse de învăţare adecvate.

Telverde pentru informare

Fiecare judeţ are, începând de astăzi, o linie gratuită Telverde. La numărul 0 800 816 268 braşovenii pot obţine informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I din anul şcolar 2012-2013. Linia este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite