Asfaltul de pe drumul turistic dintre Râşnov şi Bran nu s-a mai turnat. Au fost lăsate însă o serie de găuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe drumul naţional DN 73, în zona Râşnovului, ar fi trebuit să fie turnat, cel târziu până în data de 11 noiembrie, încă un strat de asfalt. Executanţii lucrărilor nu au făcut acest lucru, ba mai mult chiar, au lăsat şi o zonă de 200 de metri decopertată, care se află între străzile Alecu Russo şi Tudor Vladimirescu.

Executanţii lucrărilor de pe DN 73 au dat termen, în urma unei adrese transmise acum o lună, data de 11 noiembrie, pentru a turna încă un strat de asfalt. Se pare însă că, până acum, graficele nu au fost respectate. „Nu numai că nu au turnat al doilea strat de asflat, dar ne-au lăsat cu o casetă, mai exact o zonă de 200 de metri care a fost excavată în vederea amenajării unei noi fundaţii pentru şosele, care afectează o stradă, dar şi 7 proprietăţi, pe care nu au reuşit să o finalizeze” spune Liviu Butanriu, primarul Râşnovului.

15.000 de maşini trec zilnic pe această şosea

Pe lângă caseta pe care au lăsat-o, aceştia au relocat şi o conductă de distribuţie a apei. În faţa liceului a rămas timp de 3 săptămâni o groapă, iar racordarea apei s-a făcut abia după o lună. „Săptămâna aceasta au reuşit să facă cuplarea în faţa liceului, însă cea din capătul străzii, spre Caraiman, este încă în lucru. Mai sunt branşamentele, dar şi refacerea trotuarului” susţine Liviu Butnariu.

Pe DN 73 trec, în medie, 15.000 de maşini, iar numărul acestora este în creştere, fiindcă se apropie sărbătorile. În momentul de faţă nu se ştie cum anume se va circula pe acest drum sau cum se va face deszăpezirea. Porţiunea decopertată are 200 de metri şi se află între străzile Alecu Russo şi Tudor Vladimirescu, legătura Răşnov – Bran.

„Se lucrează intens”

De cealalată parte, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au precizat că rmuncitorii lucreaaza intens în acest moment să închidă şi ultima casetă rămasă la ieşirea din Rasnov spre Bran. „Cel târziu până la sfârşitul acestei săptămâni se va turna stratul de baza de asfalt şi acolo, acesta fiind ultima zona pe care este semafor în acest moment de pe DN 73. Această asfaltare este doar una provizorie, iar la primăvară, stratul de acolo va fi înlocuit în totalitate. Acest lucru, în primul rând, pentru că nu exista condiţii de temperatură pentru a turna asfalt în acest moment. Trebuie să fie temperaturi de peste 10 grade”, au explicat oficialii de la drumuri.

Citeşte şi:

Protestul administratorilor Castelului Bran faţă de şantierul fără de sfârşit de pe DN 73: „Ne cerem scuze pentru toate mizeriile prin care trebuie să treceţi“

Amânare de un an pentru finalizarea lucrărilor pe DN 73, cel mai circulat drum turistic din Braşov

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite