Anchetă penală în cazul bebeluşului care a căzut pe de masa de naştere la Maternitatea din Zărneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii bebeluşului au depus plângere penală împotriva personalului medical. FOTOstirileprotv.ro
Părinţii bebeluşului au depus plângere penală împotriva personalului medical. FOTOstirileprotv.ro

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru neglijenţă în serviciu după ce un nou născut a căzut de pe masa de naştere şi a suferit răni grave la cap. Părinţii acuză personalul medical de la Maternitatea Zărneşti că micuţul a fost lăsat nesupravegheat. Băieţetul este acum internat la Braşov, la Reanimare.

Incidentul s-a trecut la Maternitatea din Zărneşti la un minut după ce mama i-a dat naştere. Femeia spune că nu a fost supravegheată, iar acum bebeluşul ei se zbate să trăiască. Părinţii copilului au depus o plângere penală, iar anchetatorii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

„În data de 14 martie, a fost depusă o plângere la Poliţia din Zărneşti şi a fost înregistrat un dosar penal la Parchetul Judecătoriei Zărneşti pentru neglijenţă în serviciu. A fost demarată o anchetă, împreună cu Colegiul Medicilor, pentru a se stabili cine se face vinovat în acest caz. Urmează să primim şi raportul medico-legal al bebeluşului, care se află acum internat la Maternitatea Braşov“, a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Lăsată nesupravegheată

Problemele au apărut imediat după ce Ioana Dobrin, aflată la a doua naştere, a ajuns la Maternitatea din Zărneşti, în noaptea de 12 spre 13 martie. Şi-a sunat medicul care o urmărise pe parcursul sarcinii, dar acesta nu a mai putut ajunge la timp la spital, deoarece naşterea a decurs foarte repede. Femeia a fost dusă direct de la poarta spitalului în sala de naşteri, iar în câteva minute a venit pe lumă băieţelul care cântărea 2600 de grame.

Mama copilului susţine că în cameră cu ea se aflau o asistentă şi o infirmieră, dar care nu au supravegheat-o nici pe ea, nici pe copil. Imediat după naştere micuţul a căzut de pe masă, de la un metru înălţime. Potrivit mamei copilul s-a lovit de două ori, odată de suportul de metal pe care ea a ţinut picioarele în timpul naşterii şi odată de cimentul din sală.

 „ Una dintre asistente îşi făcea de lucru cu o pensetă şi era lângă mine, dar cu spatele, iar o alta era la geam. Copilul a căzut şi l-am adunat de pe jos. S-a lovit tare de două ori. Întâi a căzut pe tabla pe care am pus eu picioarele, iar apoi de ciment. Este lovit la o mânuţă, la faţă şi la buza de sus care este foarte umflată“, a povestit Ioana Dobrin mama copilului.

Angajatele spitalului au altă variantă şi susţin că mama nu a văzut bine şi că micuţul nu a căzut. Mama copilului spune că asistenta şi infirmiera chiar au dat vina pe ea  spunându-i că s-a grăbit să nască, de parcă o femeie poate controla un astfel de proces.

Explicaţiile directorului medical de la Maternitatea din Zărneşti sunt şi mai şocante. Xenia Pucheanu a declarat că nu crede că băieţelul a căzut şi că poate mamei i-au scăpat picioarele pe jos imediat după naştere. Întrebată cum îşi explică atunci rănile suferite de bebeluş, Xenia Pucheanu a spus sec : Nu ştiu, nu am fost acolo.

Tatăl copilului este decis să îi facă pe vinovaţi să plătească. „Nu o să lăsăm aşa. Vrem ca vinovaţii să plătească. Nu poţi să te porţi aşa nici cu un animal, dar mai ales cu un copil. El a fost sănătos înainte să se nască şi acum se zbate să trăiască“, a spus Mihai Dobrin, tatăl bebeluşului.

Bebeluşul are o infecţie gravă

Bebeluşul se află acum internat la Secţia de Terapie Intensivă de la Maternitatea din Braşov. Medicii de aici au făcut toate analizele medicale şi au pus şi un diagnostic. Ei spun că nu loviturile îi pun bebeluşului viaţa în pericol, ci o infecţie materno-fetală.

„Bebeluşul este internat în Terapie Intensivă. Este sub tratament cu antibiotic, deoarece a suferit o infecţie materno-fetală gravă care a dus la afectare neurologică. Celelalte leziuni sunt superficiale şi nu au un impact hotărâtor asupra stării de sănătate. Astăzi (n.r ieri) am primit rezultatele tuturor analizelor. Evoluţia sub tratamentul cu antibiotic este satisfăcătoare, dar prognosticul rămâne rezervat pentru că nu putem ştii cum evoluează o astfel de infecţie mai ales la un bebeluş de 2600 de grame“, ne-a declarat dr. Valeria Badea, purtător de cuvânt la Maternitatea Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite