Agenţii economici, instruiţi să ia măsuri pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare
0
Cei care s-au ocupat de informarea lor au fost medicii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), care vor să evite apariţia indigestiilor severe în perioada sărbătorilor.
Specialiştii i-au chemat azi, la sediul instituţiei, pe toţi reprezentanţii unităţilor de alimentaţie publică din judeţ. Scopul întâlnirii a fost acela de a-i informa pe agenţii economici cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia astfel încât turiştii care vin de sărbători la munte să nu se îmbolnăvească de toxiinfecţie alimentară.
„Toţi reprezentanţii unităţilor de alimentaţie-publică trebuie să ia măsuri de igienă, măsuri sanitar-veterinare şi să respecte normele în blocul alimentar pentru a evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare. Totodată, trebuie urmărită trasabilitatea produselor şi modul de lucru în bucătărie", a precizat şeful DSVSA, dr. Dorin Enache.
Şi pentru că sărbătorile de iarnă se apropie, braşovenii sunt sfătuiţi să nu cumpere carne decât din magazinele autorizate. „Le recomandăm să nu cumpere carne de pe marginea drumului şi de la comercianţii ambulanţi, fiindcă nimeni nu vinde sub preţul de producţie", a mai spus dr. Dorin Enache.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:
