Adrian Păduraru: „Actor devii studiind şi apoi jucând“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul este de părere că încă nu avem o industrie cinematografică. Adrian Păduraru a devenit celebru după ce a jucat rolul lui Alexandru în pelicula „Declaraţie de Dragoste". Parteneră i-a fost atunci Teodora Mareş.

Adrian Păduraru s-a aflat, ieri, la Braşov, unde a filmat pentru emisiunea despre vinuri, pe care o are împreună cu fratele său, Cătălin, la televiziunea publică. Cu această ocazie, actorul a vorbit despre proiectele sale, teatru, film, dar şi despre cinematografie.

„Sunt multe proiecte la care lucrez. În clipa de faţă repet pentru două spectacole de teatru, «Fluturii sunt liberi» şi un spectacol cu Florina Cercel, care va avea loc în toamnă. Mai am şi două proiecte de film", mărturiseşte Adrian Păduraru.

Activitatea actorului nu se opreşte aici şi. în paralel cu teatrul şi filmul, Adrian Păduraru face cursuri de dezvoltare personală prin teatru, pentru adulţi şi copii, este gazdă de evenimente şi organizează şi tabere, Aed Ludens. Emisiunea despre vinuri e un vis mai vechi. „Cultura vinului este importantă oriunde, cu atât mai mult în România", afirmă actorul.

Asaltat de fani

Despre „Declaraţie de dragoste" Adrian Păduraru îşi aminteşte cu plăcere. „Promovam filmul la Festivalul de Film de la Costineşti şi la întâlnirea cu publicul a venit atât de multă lume, încât am pierdut avionul", mărturiseşte artistul. În timpul turneelor, primea atât de multe flori, încât era nevoit să le pună în găleţi.

Referitor la cinematografia din ziua de azi, actorul nu este foarte încântat. „Am întâlnit şi actori şi regizori foarte buni, dar este greu ca aceşti tineri să se construiască ei înşişi fără marile spectacole. Este greu să devii mare actor în seriale TV. Eu cred că nu avem industrie cinematografică, care înseamnă profesionişti. Nu putem face câteva filme şi dintre ele jumătate să fie premiate", spune Adrian Păduraru.

Dacă ar fi să facă o comparaţie între ceea ce se întâmplă în ziua de azi şi perioada trecută, artistul declară că „nimeni, înainte de '89, dacă apărea într-un clip de 15 secunde, nu zicea a doua zi că e actor. Actorii au încă respect, au limita de bun simţ a propriei competenţe. Actor devii studiind şi apoi jucând, nu mai întâi jucând şi apoi studiind", spune Adrian Păduraru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite