Adina Seitz - Karatista calificată la Campionatele Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportiva de doar 12 ani a renunţat de multă vreme la jocurile copilăriei şi a intrat în lumea dură a luptelor de contact în urmă cu doi ani.

Adina provine dintr-o familie de sportivi şi era normal să continue tradiţia. Bunicul ei a făcut lupte, tatăl a practicat fotbalul, iar mama a fost gimnastă. Cum aşchia nu sare departe de trunchi, fata a devenit şi ea sportivă.

În aprilie 2008 am participat la primele antrenamente la karate. Mama, care mă însoţea, s-a speriat destul de tare, întrucât într-o altă parte a sălii se practicau lupte şi credea că tot acelaşi sport îl voi practica şi eu.

Prima mea antrenoare a fost Mihaela Pomârleanu, iar la început mi-a fost puţin greu, până m-am integrat. Era ceva nou pentru mine, dar mi-a plăcut foarte tare acest sport şi microbul mi-a intrat rapid în sânge", povesteşte Adina.

Are 23 de medalii

La două luni după primul antrenament, sportiva braşoveană a luat parte la prima competiţie importantă, eveniment în urma căruia a suferit prima decepţie a carierei de sportivă.

Mă aşteptam să fie mai uşor, dar m-am luptat cu adversare valoroase şi am cam luat bătaie. Am fost decepţionată şi am ajuns chiar să mă gândesc că nu sunt făcută pentru acest sport", îşi aminteşte micuţa.

Ambiţioară din fire, Adina nu a renunţat. S-a antrenat intens şi rezultatele nu au întârziat să apară. În doar doi ani, a adunat în palmares 23 de medalii, dintre care 18 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz.

Cel mai important rezultat a fost obţinut de Adina în urmă cu doar câteva zile. Sportiva a reuşit să câştige medalia de argint la kumite, în cadrul Cupei României la karate.

În urma acestui rezultat foarte bun, braşoveanca de 12 ani s-a calificat la Campionatul Mondial FRAM, care va avea loc în octombrie, în Franţa.

 Antrenamente susţinute

image

Chiar dacă pentru a participa la acest eveniment, familia Adinei este obligată să scoată din buzunare 350 de euro, adolescenta aşteaptă cu nerăbdare să participe la primul ei concurs internaţional.

Mă bucur foarte mult că am reuşit să mă calific la Mondiale şi sper să obţin performanţe cât mai bune în Franţa. Participarea la un Campionat Mondial este visul oricărui sportiv", a precizat Adina.

Pentru a se pregăti cât mai bine înaintea Mondialului, sportivii clubului la care este legitimată şi Adina, JKA România, vor efectua trei cantonamente. „Nu mi-a fost teamă niciodată de aceste antrenamente şi m-am obişnuit repede cu acest ritm de pregătire. La început mi-a fost puţin greu fiindcă eram departe de părinţi, dar ulterior m-am acomodat", spune sportiva care deţine centura albastră 4 KYU.  

Întrebări şi răspunsuri

Ce obiective ai pentru Campionatul Mondial?

Sper să fac o figură bună şi să mă clasez cât mai sus cu putinţă. Mă voi antrena zilnic pentru a fi în formă maximă la competiţie. Cei mai puternici adversari sunt din Ucraina, Rusia şi Franţa.

Ce alte sporturi ai mai practicat înainte de karate?

Am practicat şahul şi dansurile sportive. Mi-au plăcut şi acestea, însă m-am îndepărtat de aceste sporturi după ce am început să fac lupte de contact.

Ce-i place

Îmi place foarte mult să călătoresc, mai ales în străinătate. M-am simţit foarte bine în Germania şi în Italia, acolo unde am fost cu părinţii. Ador şi să mă plimb cu rolele", a povestit adolescenta.

Ce nu-i place

Urăsc păianjenii, care mi se par foarte scârboşi. Totodată, nu-mi place nici carnea albă de peşte şi niciun fel de mâncare din peşte", a menţionat Adina.

PROFIL

Născută. 15 mai 1998, Braşov.

Studii. Liceul Teoretic Johannes Honterus, Braşov.

Familie. Părinţi.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite