442 de cărţi, comandate de o singură persoană, de Black Friday. Care au fost titlurile cel mai bine vândute în mediul online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca şi anul trecut, cel mai mare segment de clienţi cu ocazia acestui eveniment a fost reprezentat de femei. Foto: Arhivă
Ca şi anul trecut, cel mai mare segment de clienţi cu ocazia acestui eveniment a fost reprezentat de femei. Foto: Arhivă

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, a înregistrat de Black Friday 2018 vânzări de 1,6 milioane de lei. Pentru al doilea an, în topul vânzărilor s-a aflat un autor român – Petronela Rotar.

Valoarea cumulată a reducerilor oferite de Libris.ro de Black Friday 2018 a fost de peste 500 de mii de lei. Discounturile de până la 97% au fost oferite la 85% din titlurile disponibile pe Libris.ro, incluzând aici şi muzică, jocuri şi produse complementare cititului. Ca şi anul trecut, cel mai mare segment de clienţi a fost reprezentat de femei. Astfel, 75% dintre persoanele care au ajuns pe site pe 16 noiembrie au fost femei, iar cele mai multe comenzi (70%) au fost făcute de segmentul de vârstă 25-44 de ani.

Cele mai multe comenzi, de pe mobil

67% din traficul total a avut ca sursă dispozitivele mobile, de unde s-au făcut de altfel şi cele mai multe comenzi (52%), în creştere faţă de anul precedent, când 40% din comenzi au venit de pe dispozitive mobile.

Media valorii per comandă a crescut cu 20%. Cea mai mare comandă a fost făcută din Slatina, judeţul Olt, şi a însemnat 442 de cărţi, în valoare de 4.011 lei. Cea de-a doua comandă ca mărime a fost plasată din Bucureşti şi conţine 245 de produse (cărţi, dar şi CD-uri), iar top 3 se încheie cu o comandă de 230 de produse plasată din Câmpina, judeţul Prahova. Per total, cele mai multe comenzi s-au făcut din Bucureşti, Capitala fiind urmată de Cluj, Iaşi, Timiş şi Braşov.

„Estimăm că până marţi vor fi expediate în totalitate comenzile plasate de Black Friday. Mare parte dintre acestea au fost procesate şi predate spre livrare vineri şi sâmbătă. Ne-a ajutat în acest sens mutarea în noul depozit care, pe lângă capacitatea de stocare de 3 milioane de cărţi, permite procesarea unui număr triplu de comenzi, până la 10-12.000 zilnic. Ne-am dorit ca mutarea să fie încheiat[ înainte de Black Friday, tocmai pentru a păstra timpul scurt de livrare cu care ne-am obişnuit clienţii”, declară Laura Ţeposu, Director de Dezvoltare şi Fondator Libris.ro.

Cărţile din categoriile Beletristică, Copii şi Dezvoltare Personală au fost cele mai căutate de clienţii Libris.ro. În total, au fost vândute peste 73.000 de volume. Pentru al doilea an, topul vânzărilor de Black Friday este condus de un autor român, Petronela Rotar. Dacă anul trecut romanul Orbi a fost cel mai comandat, acum un alt titlu al autoarei a fost atractiv pentru clienţii Libris.ro –Privind înăuntru.

 

Top 10 cele mai bine vândute titluri de Black Friday 2018:

Privind înăuntru – Petronela Rotar

Miss Wyoming – Douglas Coupland

Splendida cetate a celor o mie de sori – Khaled Hosseini

Misterul comorii dispărute – Torben Kuhlmann

Băiatul cu pijamale în dungi – John Boyne

Comunicarea eficientă – Christopher Turk

Femei care aleargă cu lupii – Clarissa Pinkola Estes

Limbajul secret al copiilor – Lawrence E. Shapiro

Vânătorii de zmeie – Khaled Hosseini

Cronica vieţii mele – Bob Dylan

Din totalul de comenzi, 2.000 au conţinut şi donaţii pentru Salvaţi Copiii, însumând 8.500 de lei.

Libris.ro a finalizat în octombrie noul depozit de carte, a cărui construcţie a demarat în urmă cu 12 luni. Investiţia a fost de aproape 4 milioane de euro. Suprafaţa noului depozit este de 5.000 de metri pătraţi, de trei ori mai mare decât cea a fostului depozit şi permite un stoc constant de peste 3 milioane de cărţi, dar şi produse din celelalte game prezente pe site: muzică, jocuri, jucării şi alte articole care completează experienţa lecturii. De asemenea, investiţia pe partea de software permite procesarea a 10.000-12.000 de comenzi zilnic.

Citeşte şi:

Autorii care se promovează pe Facebook au crescut vânzările de carte online. O librărie din Braşov face afaceri de milioane de euro

Libris deschide cel mai mare depozit de carte din ţară

BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite