44 de percheziţii într-un dosar de tăieri ilegale de păduri şi evaziune fiscală. Dintre suspecţi face parte şi un şef de la Direcţia de Finanţe din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii au făcut zeci de percheziţii. FOTOArhivă.
Anchetatorii au făcut zeci de percheziţii. FOTOArhivă.

Procurorii au descins la zeci de adrese la care locuiau memebrii grupării care se ocupa cu tăierile ilegale de păduri. Percheziţii s-au făcut şi la sediul Finanţelor Publice din Braşov.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au efectuat un număr de 44 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Argeş şi Gorj în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional ospecializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, tăieri ilegale şi sustragere de masă lemnoasă.

Potrivit procurorilor şeful afacerii este un turc stabilit la Braşov. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că o persoană, suspect în cauză având dublă cetăţenie (română şi turcă), din municipiul Braşov, şi fiul său, au constituit şi au coordonat un grup infracţional organizat ce îşi desfăşoară activităţile ilicite în special pe raza judeţelor Braşov, Argeş şi Gorj“, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Licitaţii trucate şi niciun leu la stat

Grupul cercetat  este format din mai mulţi membri ai familiei suspectului, etnici turci, dar şi cetăţeni români, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, tăieri ilegale şi sustragere şi prelucrare de masă lemnoasă fără a plăti taxele aferente.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că membrii grupului au beneficiat  de protecţie din partea unor persoane – funcţionari publici – ce aveau ca atribuţii executarea unor acţiuni de control financiar-fiscal ori de altă natură. Totodată, pentru a avea acces la masă lemnoasă de bună calitate, cu sprijinul unor funcţionari silvici ori din administraţia publică locală, au deturnat licitaţiile publice organizate în acest sens, iar unele societăţi comerciale participante la licitaţii, ai căror administratori nu s-au ”raliat” grupării, au fost îndepărtate prin diverse metode, inclusiv constrângere ori corupere“, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Unul dintre suspecţii din dosar este o persoană cu funcţie de conducere la Direcţia Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov, care îi anunţa pe membrii grupării de controale şi avea grijă ca aceştia să nu fie afectaţi. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite