29 de persoane s-au intoxicat la o nuntă într-un local din Şercăiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 persoane au ajuns la Spitalul Municipal Făgăraş. FOTO Arhivă.
11 persoane au ajuns la Spitalul Municipal Făgăraş. FOTO Arhivă.

Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi Covasna au fost solicitate să intervină la Şercăiţa, unde 29 de persoane, care se aflau la o nuntă prezentau simptome de toxinfecţia alimentară.

Potrivit reprezentanţilor ISU Braşov, 20 de persoane prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, în special dureri abdominale, greaţă şi vărsători. Oamenii participaseră cu toţii la o petrecere la un local din Şercăiţa. La faţa locului au intervenit trei echipaje SAJ, un echipaj SMURD  şi s-a cerut ajutor şi de la ISU Covasna. 

Cele 20 de persoane care prezentau simptome au fost evaluate la faţa locului, iar 12 dintre ele au fost transportate la Spitalul Municipal Făgăraş. Dacă starea lor se va agrava este posibil să fie aduse la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. Numărul îmbolnăvirilor ar putea fi însă mai mare deoarece este posibil ca unele persoane să se fi deplasat la urgenţă cu maşinile personale. Medicii de la Spitalul din Făgăraş au confirmat că alte 9 persoane s-au transportat singure până la urgenţă. 

 

”Este posibil să mai fie şi persoane care au plecat singure către spital. Am solicitatat autospeciala de transport victime multiple de la ISU Covasna să ne sprijine”, au precizat reprezentanţii ISU Braşov.  

Cauza exactă a toxiinfecţiei alimentare nu a fost încă stabilită. Autorităţile sanitare vor lua probe din toate alimentele şi vor face analize de laborator. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite