Un nou market în locul unei case vechi din zona de protecţie a centrului istoric al Brăilei. Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Naţional nu e de acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directia pentru Cultură şi Patrimoniu Brăila nu este de acord cu demolarea imobilului dinspre Bdul. Cuza  FOTO Florentin Coman
Directia pentru Cultură şi Patrimoniu Brăila nu este de acord cu demolarea imobilului dinspre Bdul. Cuza  FOTO Florentin Coman

Firma “Doraly Mall” Constanţa intenţionează să deschidă un nou spaţiu comercial pe bulevardul Cuza din Brăila, chiar dacă asta înseamnă demolarea unei case vechi din zona de protecţie a centrului vechi al municipiului.

Clădirea respectivă avea o deschidere către bulevardul Cuza şi una către strada Unirii. Pentru cea de pe Str. Unirii s-a primit autorizaţie de desfiinţare din partea Primăriei, aceasta fiind deja demolată. Pentru porţiunea dinspre Bdul. Cuza, însă, nu s-a primit acordul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional.

În speranţa că va fi lăsat să desfiinţeze şi restul clădirii, solicitantul autorizaţiei, firma “Doraly Mall”, a prezentat o expertiză făcută de o firmă specializată, din care reiese că restul de imobil aflat încă în picioare nu prezintă siguranţă în exploatare, fiind prea şubred.

„Am solicitat lămuriri suplimentare, pentru clarificarea situaţiei. Oricum, dacă se va da autorizaţie de desfiinţare şi pentru restul clădirii, beneficiarul va trebui să refacă imobilul în aşa fel încât faţada să fie adecvată contextului arhitectonic al zonei unde se găseşte acesta. Este vorba, mai exact, de zona de protecţie a centrului istoric al municipiului", a declarat Ion Marian, arhitectul şef al municipiului Brăila.


Deocamdată, nu se ştie exact când va fi demolată cu totul acea clădire şi cât de mare va fi spaţiul comercial pe care intenţionează să îl construiască "Doraly Mall". Conform arhitectului şef Ion Marian, casa demolată nu avea statut de clădire de patrimoniu.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite