Somaţi să dea ajutorul de încălzire înapoi deoarece l-au obţinut ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma anchetelor sociale derulate de către Directia de Asistenta Sociala s-au semnalat cazuri de plăţi necuvenite a ajutoarelor pentru încălzire ca urmare a faptului că beneficiarii nu şi-au declarat corect veniturile.

Dosarul oricărui solicitant de ajutor social pentru încălzirea locuinţei în perioada iernii cuprinde obligatoriu şi o declaraţie pe proprie răspundere privind bunurile mobile şi imobile deţinute, ca şi a veniturilor realizate de membrii familiei în luna anterioară celei în care se face cererea. În cazul în care datele oferite nu corespund realităţii, cei care au semnat declaraţia riscă să fie sancţionaţi cu amenzi în cuantum de la 200 la 1.000 lei, plus ca sunt nevoiţi să returneze sumele subvenţionate. Asta au paţit unii brăileni care acum sunt buni de plată.

Persoanele care deţin sub orice formă (proprietate, închiriere, comodat, etc) un alt spaţiu locativ în afara locuinţei de domiciliu, terenuri, autoturisme, motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani sau mai mult de un autoturism/ motocicletă  cu o vechime mai mare de 10 ani, depozite bancare de peste 3.000 lei, nu beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinţei.

Pentru sezonul rece 2014-2015, s-au efectuat verificări cu privire la deţinerea bunurilor de mai sus, pentru 120 de beneficiari. În urma acestor verificări s-a procedat la recuperarea sumelor încasate necuvenit cu titlu de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în valoare totală de aproximativ 8.000 lei.  Toate acestea împreună cu IPJ Brăila – Serviciul de Investigare a Fraudelor, care a procedat la întocmirea dosarelor penale. Cazurile s-au solutionat prin renunţarea la urmărirea penală faţă de suspecţi, având în vedere că aceştia şi-au achitat sau sunt în curs de achitare al prejudiciului.

Familiile şi persoanele singure cu venituri de până la 615 lei, pe membru de familie, pot beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, pe perioada  1 noiembrie 2015 – 31 martie 2016. Cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere se pot depune de astăzi 19 octombrie 2015 la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila. Pentru sezonul rece 2015 –2016, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se stabileşte pentru 5 luni (01 noiembrie 2015 – 31 martie 2016), pentru consumatorii ce depun documentele până la data 20 noiembrie 2015, inclusiv.

Documentele necesare întocmirii dosarului şi informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Direcţia de Asistenţă Socială Brăila,  Bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 134, la numerele de telefon 0239.629.322 , 0239.629.325 sau de pe site-ul direcţiei www.dasbraila.ro

Citiţi şi 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite