Situaţie gravă în judeţul Brăila. 149 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar şase persoane au decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

În judeţul Brăila s-a înregistrat o adevărată explozie de infectări cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni, după ce la un moment dat se reuşise vindecarea şi externarea tuturor pacienţilor confirmaţi cu COVID-19. Două femei, de 72 şi 74 de ani, au decedat în noaptea de miercuri spre joi.

Pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astăzi, 25.06.2020, la nivelul judeţului Brăila sunt monitorizate 1.393 de persoane aflate în izolare voluntară şi 39 de persoane care se află în carantină instituţionalizată.

9.546 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile, şi 1.181 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantina instituţionalizată.

”Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 149 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 39 au fost declarate vindecate şi externate, iar alţi 12 pacienţi asimptomatici au fost externaţi în urma noului ordin al ministrului Sănătăţii, potrivit căruia, pacienţii asimptomatici cu factori de risc, precum şi pacienţii simptomatici care au forme uşoare pot fi externaţi după minim 10 zile de internare în lipsa febrei şi ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puţin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare. Acelaşi document mai spune că pacienţii asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externaţi după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiţia izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Totodată, pacienţii asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externaţi după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu. De asemenea, 98 de pacienţi sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, printre care şi 3 copii cu vârste de 2,4 şi 5 ani. Alţi 8 pacienţi au decedat, respectiv 6 confirmaţi în Brăila şi 2 în Galaţi. Menţionăm că cele două decese s-au înregistrat în noaptea de miercuri, 24.06.2020 spre joi, 25.06.2020 şi este vorba despre paciente cu vârste de 72 şi 74 de ani, cu multiple comorbidităţi, printre care şi insuficienţă cardiacă”, precizează reprezentanţii Prefecturii Brăila.

Conform raportării IPJ Brăila, pe 24 iunie 2020, poliţiştii au acţionat în sistem integrat, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.533 de persoane şi a 11 societăţi comerciale.

De asemenea, poliţiştii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta şi costurile generate în această perioadă.

Persoana în cauză a fost şi sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespecatarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite