Virusolog italian, despre al doilea val al pandemiei: Toamna noastră va fi cum este acum în abatoarele germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Un virusolog italian a declarat pentru presa din Italia că noul coronavirus nu poate dispărea precum SARS „într-o vară”, şi că focare epidemice pot fi stârnite în toamnă în acelaşi fel ca la abatoarele din Germania în prezent.

Andrea Crisanti, directorul Departamentului de Microbiologie şi Virusologie de la Universitatea din Padova, a declarat că în prezent în Italia probabilitatea de infectare este mică, insă doar datorită restricţiilor de călătorie şi distanţării sociale. Acest lucru se poate schimba în aşa fel încât la toamnă să izbucnească un noul val epidemic pe modelul focarelor din abatoarele din Germania.

 "Va trebui să atacăm fiecare focar încă din faza iniţială, infecţiile importate din ţările în care epidemia este scăpată de sub control sunt foarte periculoase. Am avut una şi la Padova, o îngrijitoare care a infectat întreaga familie. Şi dacă persoanele contaminate nu sunt identificate imediat, Italia riscă să piardă toată munca depusă în perioada de lockdown.

Nu ne putem aştepta ca SARS-CoV-2 să dispară precum SARS, într-o vară, pentru că există milioane de oameni infectaţi pe toate cele cinci continente" şi "doar a devenit mai puţin probabil să ne infectăm în Italia în acest moment,datorită efectului pozitiv al blocajului, al măştilor şi al distanţării sociale, dar şi a căldurii uscate. Dar toamna noastră va fi cum este acum în abatoarele germane, unde virusul produce daune serioase. Să ne folosească drept lecţie, deoarece asta se poate întâmpla şi la noi la toamnă şi la iarnă", a declarat aceasta potrivit Hotnews.

Aceasta spune că există mai multe tulpini ale virusului şi chiar dacă s-au identificat unele mai puţin agresive nu se ştie în ce măsură sunt şi cele dominante în ţări afectate de pandemie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite