Şase tone de gunoaie adunate în cadrul celei de-a II-a ediţii a proiectului „Grătar Curat 2011"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalul proiectului a fost marcat printr-o cursă de plute din PET-uri, construite de voluntarii implicaţi in proiect. Echipa brăilenilor s-a situat pe locul II.

Peste şase tone de gunoaie au fost adunate din principalele zone de picnic și petrecere a timpului liber din România, în cadrul celei de-a II-a ediţii a proiectului "Grătar curat", organizat de Asociaţia "MaiMultVerde" cu sprijinul Golden Brau, precizează Anamaria Bogdan, director de comunicare în cadrul asociaţiei.

Proiectul are ca scop responsabilizarea participanţilor la activităţile de recreere în natură, în special grătar, în legătură cu importanţa păstrării curățeniei în aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.

Finalul proiectului „Grătar Curat" a fost marcat printr-o cursă de plute din PET-uri pe Lacul Băneasa. In cursă s-au întrecut şase plute construite de voluntarii implicaţi în proiect.

Aceştia au folosit pentru construirea plutelor aproximativ 7.000 de PET-uri, lemn, sfoară şi pânză. Echipele au reprezentat cele şase zone în care s-a desfaşurat proiectul (Arad, Brăila, Galaţi, Craiova, Iaşi, Bucureşti) şi au fost formate din 36 de voluntari MaiMultVerde şi vedete-căpitan.

Vedetele care au răspuns prezent la cursă au fost Alina Pușcaș, Gina Maican, Antonia Ionescu şi Andrei Aradits, actori în serialul „Narcisa sălbatică", Mihaela Călin, Crina Abrudan (Antena 1) şi Dragoş Bucurenci, preşedintele MaiMultVerde. Susţinător al vedetelor a fost Silvian Ionescu, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu.

Căştigătorii cursei de plute din PET-uri au fost: echipa din Iaşi condusă de Alina Puşcaş si Gina Maican - locul I, Brăila condusă de Antonia Ionescu - locul II şi Galaţi condusă de Mihaela Călin - locul III.

După cursă, plutele sunt expuse într-unul din parcurile din Bucureşti, timp de o lună. Ulterior, toate materialele din componenţa plutelor vor fi duse la centrele de colectare pentru reciclare.

Programul „Grătar Curat" a mobilizat pâna în prezent, în cele două ediţii, peste 600 de voluntari din toata țara. Aceștia au strâns peste 20 de tone de gunoaie lăsate în urmă de participanții la activitățile de recreere în natură.

Ediţia a doua a proiectului a scos în evidenţă scăderea semnificativă a cantităţii de deşeuri din zonele vizate, dovedind că acţiunile repetate de responsabilizare a participanţilor la activităţi de recreere dau rezultate.

„Mai puține gunoaie înseamnă condiţii mai bune de petrecere a timpului liber în natură. Finalul ediţiei 2011 ne bucură şi reuşeşte să răsplătească eforturile depuse de cei implicaţi în proiect", a declarat Ana-Maria Tasu (Mureşan), Corporate Relations Manager, Heineken Romania.

„Chiar dacă spun o banalitate, uneori este util să repeţi că 1 şi cu 1 fac 2. Locul gunoaielor nu este în natură, ci la coşul de gunoi", a spus Dragoş Bucurenci, preşedintele MaiMultVerde.

Activităţile proiectului „Grătar curat" s-au desfaşurat pe perioada verii, la ele participând peste 170 de voluntari. Aceştia, alături de reprezentanții Golden Brau, au stat de vorbă cu mii de picnicari în încercarea de a-i convinge că un grătar bun este un grătar curat şi le-au dat saci de plastic pentru colectarea resturilor de la grătar .

Acțiunile de curăţenie şi informare a grătaragiilor s-au desfăşurat în 6 locuri importante de organizare de grătare: Snagov (Complex Astoria), Iași (Pădurea C.A. Rosetti), Galați (Pădurea Gârboavele), Brăila (Pădurea Lacu Sărat), Arad (Pădurea Ceala), Dolj (Pădurea Bucovăț).

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite