Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Votul pe liste suplimentare. Cum a ridicat o nuntă din satul brăilean Cotu Lung numărul alegătorilor prezentaţi la urne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Brăila, au votat pe liste suplimentare 9.057 de persoane, dintr-un total de 154.382 alegători prezentaţi la urne. Cele mai multe voturi pe liste suplimentare s-au înregistrat în municipiu, unde există şi cele mai multe secţii de votare. Se remarcă, însă, şi câteva localităţi din mediul rural unde, deşi populaţia este foarte scăzută, la vot s-au prezentat mulţi cetăţeni care au domiciliul în altă parte.

În comuna Siliştea, situată la circa 20 kilometri de municipiul Brăila se remarcă o astfel de situaţie. Conform datelor cetralizate de Biroul Electoral Central, în Siliştea şi satele arondate, Muchea şi Cotu Lung, pe liste suplimentare au votat 148 de alegători, în condiţiile în care numărul total de locuitori cu drept de vot este 1470.

Întrebat cum explică faptul că 10% din numărul de voturi exprimate în comuna sa se regăsesc pe listele suplimentare, primarul comunei Siliştea, UNPR-istul ilie Eftimie, a spus că de vină ar fi o nuntă organizată într-unul dintre sate şi locatarii unui alt sat care locuiesc acolo doar până la venirea sezonului rece, ei având domiciliul stabil în municipiul Brăila.

“În satul Cotu Lung am avut o nuntă şi cei mai mulţi dintre invitaţi erau veniţi din alte localităţi, dar şi-au exprimat dorinţa de a vota aici. În rest, la secţia de votare din comuna Siliştea au venit şi alegători din satul Mărtăceşti, care au domiciliul stabil în Brăila dar stau la ţară pe durata verii şi a toamnei, până când se strică vremea. Muchea este o localitate situată la şosea, pe drumul naţional 23. ce leagă Brăila de Focşani. Bănuiesc că au fost mulţi şoferi care s-au oprit aici pentru a-şi exercita dreptul de vot”, ne-a declarat primarul Eftimie.

În total, la secţia de votare din comuna Siliştea au votat pe liste suplimentare 53 de persoane, din 501 care s-au prezentat la urne, în satul Muchea au votat pe liste suplimentare 44 de persoane, din 258, iar în satul Cotu Lung, 51 din 176.

La nivelul comunei Siliştea, candidatul Victor Ponta a obţinut 67,61% din voturile exprimate, iar Klaus iohannis a primit doar 15,48%.

Alte comune din judeţul Brăila unde s-a remarcat o prezenţă destul de mare la vot pe liste suplimentare au fost Gropeni, cu 145 de alegători care au votat în aceste condiţii, Movila Miresii, cu 162, sau Şuţeşti, cu 148. Şi în aceste localităţi, Ponta a câştigat detaşat în primul tur.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 I.C. Brătianu, comuna fruntaşă la numărul de votanţi pe listele suplimentare

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite