Răzvan Alexandru Popescu, creatorul unui brand brăilean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este creatorul celebrului restaurant plin cu obiecte vechi ce aduc aminte de oraşul vechi al Brăilei, idee care i-a adus clienţi celebri, de la Fănuş Neagu la regretatul Gheorghe Dinică

În iunie 2000 împreună cu alţi trei prieteni a decis să pună pe picioare o afacere bazată pe originalitate. Aşa a luat fiinţă restaurantul Old City Cafe, care s-a dovedit a fi în timp un brand cu totul deosebit.


Ideea de la care s-a pornit a fost aceea de a oferi şi altceva nu doar locul unde un client vine, mănâncă sau bea după plac şi pleacă.
„Am încercat să legăm profilul restaurantului de un anume specific al oraşului. Am decis să adunăm obiecte vechi care să ducă cu gândul la oraşul de altă dată, de aceea am şi hotărât să fie amplasat în centrul vechi", ne-a povestit Răzvan Popescu.

Treptat, restaurantul a juns să fie cunoscut şi vizitat de oameni celebri din oraş sau aflaţi în trecere. „I-am avut oaspeţi pe Fănuş Neagu, pe Lucian Pintilie, pe regretatul Gheorghe Dinică", spune mândru Răzvan Popescu.

Mulţumit de succesul pe care l-a avut în Brăila a decis că a venit momentul extinderii. „Încerc acum să găsesc o locaţie potrivită în Galaţi, tot pentru a păstra ideea de vechi, de istorie. Apoi, poate vom reuşi să extindem brandul şi în alte oraşe", a adăugat Răzvan.

Drumul spre succe i-a fost netezit şi de pasiunea pentru arta culinară. Nu-i scapă nicio reţetă la care are ingredientele în frigider. Spune că nu încearcă des reţete noi, sau să le readucă în bucătărie pe cele uitate, fiind aproape obsedat de ideea de a oferi clienţilor aroma şi savoarea desăvârşită a unei mâncări.

Mai mărturiseşte că îi place să gătească într-o atmosferă întreţinută de muzica anilor '60-'80, cea care îi aduce cea mai multă relaxare în scurtele sale momente de odihnă.

Cum a reuşit în afaceri

„Cu ajutorul prietenilor şi al celor dragi. Dacă ai prieteni dintr-o bucată, asemeni ţie, vei reuşi întotdeauna. Dacă, dimpotrivă, ai prieteni care înainte de a se apuca de treaba cârcotesc sau fac calcule, atunci lasă-te păgubaş!"

Secretul

„Să gândesti pozitiv. Nu pune răul înainte. Scoate cuvântul «nu» din gândire şi ai să reuşeşti. Iar când ţi-ai pus în cap să faci ceva, stabileşte un plan minim şi apucă-te de treabă. De ce plan minim? Pentru că situaţia din teren, întotdeauna te va sili la improvizaţii".

Profil

Născut 1 iunie 1975, Brăila

Studii Academia de Stiinţe Economice Bucureşti

Ocupaţie: întreprinzător

Familie: căsătorit, trei copii

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite