Primul deces la Brăila din acest an provocat de virusul ”West Nile”. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de contractarea virusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infectarea cu virusul ”West Nile” se produce prin înţepătura de ţânţar Foto: arhivă Adevărul
Infectarea cu virusul ”West Nile” se produce prin înţepătura de ţânţar Foto: arhivă Adevărul

O femeie de 52 de ani a murit la spital de meningită, testele ulterioare confirmând că aceasta fost infectată cu virusul ”West Nile” după ce a fost înţepată de un ţânţar. Medicii brăileni ţin sub observaţie o altă persoană, faţă de care există suspiciunea că a contractat virusul.

Testele de laborator au confirmat că o brăileancă de 52 de ani, decedată pe 15 august la un spital din Brăila, fusese infectată cu virusul ”West Nile” după ce a fost înţepată de un ţânţar.

Aceasta este prima victimă din Brăila făcută de virusul ”West Nile” în 2017, anul trecut toate cele 17 persoane infectate şi tratate de meningită reuşind, din fericire, să depăşească faza critică a bolii şi să se însănătoşească.

În prezent, o altă persoană din Brăila este ţinută sub observaţie de medici, fiind suspectă de infectare cu virusul ”West Nile”. În perioada 9 mai-25 august 2017, au fost înregistrate la nivel naţional şase cazuri de infecţie cu virusul “West Nile”, două persoane decedând (una din Brăila şi una din Olt).

Brăila a ocupat anul trecut locul al doilea la nivel naţional în ceea ce priveşte persoanele infectate după ce au fost înţepate de ţânţari purtători ai virusului, cu 17 cazuri, după Bucureşti, unde s-au înregistrat 18 cazuri.

Medicii vin cu o serie de recomandări pentru evita înţepăturile de ţânţari. Astfel, e bine să purtaţi îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, în special seara, să folosiţi spray-uri contra ţânţarilor în locuinţa proprie şi, mai ales, să montaţi plase de protecţie contra insectelor la ferestre.

Este bine, de asemenea, să îndepărtaţi şi recipientele cu apă şi gunoi menajer din jurul casei.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite