Portret: Anca Vasiliu este director la Prestaţii Sociale Brăila, licenţiat în drept şi mecanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Vasiliu este directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Brăila
Anca Vasiliu este directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Brăila

După 11 ani la Camera de Comerţ, a trecut la autoritatea care se ocupă cu evaluarea proiectelor, acum fiind directorul Agenţiei pentru Prestaţii Sociale.

După terminarea Facultăţii de Mecanică Fină la Bucureşti a avut parte de o surpriză de proporţii. A descoperit la avizierul instituţiei anunţuri pentru locuri de muncă vacante de inginer, toate cu menţiunea că nu se angajează fete inginer.

Astfel, a urmat un curs de analist programator şi s-a angajat informatician la Oficiul de Forţă de Muncă şi Şomaj din cadrul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Brăila, unde a lucrat timp de doi ani.

Portret: Constantin Gheorghe ţine “în frâu” 176 de subordonaţi la Brăila

În iunie 1995 a început să muncească la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila, ca inginer software în cadrul Departamentului Tehnoredactare - Design unde a lucrat la tehoredactarea ziarului "Mercur", iar apoi a devenit coordonatorul Sistemului de Informaţii de Afaceri al CCIA în cadrul Departamentului Strategii - Relaţii economice.

"Am lucrat 11 ani la CCIA Brăila. A fost una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii mele profesionale, poate cea mai frumoasă. Economia de piață începuse să se dezvolte şi IMM-urile apelau la serviciile CCIA pentru consultanţă şi training în diverse domenii care să le permită să-şi dezvolte afacerile", povesteşte Anca Vasiliu.

De la proiecte, la prestaţii sociale

La CCIA s-a ocupat şi de proiectele cu finanţare europeană în domeniul resurselor umane, scrise şi implementate de această instituţie.

Ilie Mogoş este şeful mecanic care are grijă de bătrâna navă „Borcea” din Brăila

A dat concurs la Unitatea de Implementare a Programului Regiunea Sud-Est în 2006 şi a obţinut un post de consilier superior.

În ianuarie 2007, când instituţia a căpătat personalitate juridică devenind Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, a fost numită director executiv.

Şi cum perfecţionarea este cheia succesului, Anca Vasiliu a făcut un Master în Ştiinţe administrative la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, dar a urmat şi cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Danubius" Galaţi.

În mai 2009 este numită director coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Brăila, iar din iulie 2010 ocupă funcţia de director executiv.

Întrebări şi răspunsuri

Care dintre activităţi este mai frumoasă?

"Dacă ar fi să aleg între a scrie şi a implementa proiecte şi ceea ce fac în prezent aş alege prima variantă pentru multiplele satisfacţii pe care le ai când vezi că ceea ce ţi-ai propus şi ai scris pe hârtie chiar s-a putut realiza practic. Activitatea pe care o desfăşor acum la Agenţie îmi oferă alt gen de satisfacţie, deoarece îmi permite să cunosc şi să mă implic mai mult în sectorul social, cu toată complexitatea problemelor sale", spune Anca Vasiliu.

PORTRET: Lt.col. Marian Grigore: „Lupt acolo unde se cere, înving acolo unde lupt!”

Care este cea mai mare realizare profesională? Dar personală?

"Cea legată de înfiinţarea şi organizarea, de la momentul zero, a unei instituţii publice regionale, care gestionează fonduri europene în domeniul resurselor umane. E vorba despre OIR POS DRU Regiunea Sud Est, care evaluează şi monitorizează proiecte finanţate prin Fondul Social European. În ceea ce priveşte latura personală, îl am alături pe soţul meu, care m-a sprjinit, m-a sfătuit şi m-a încurajat în tot ceea ce am întreprins, în momentele vesele dar şi mai dificile prin care am trecut".

Ce-i place

"Îmi place să călătoresc, îmi place aşa numitul turism cultural. De asemenea, îmi place literatura clasică rusă, dar şi să practic un sport de iarnă, respectiv patinajul", spune directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale.

Ce nu-i place

"Nu-mi plac lipsa de seriozitate şi mediocritatea. De asemenea nu-mi place lipsa de performanţă în ceea ce întreprind unii oamenii", a conchis Anca Vasiliu.

Portret: Alexandra Iuga este cel mai bun elev al Liceului de Artă din Brăila

Profil

Născută: 16 septembrie 1967, Brăila

Studii: Facultatea de Mecanică Fină - Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Drept Universitatea „Danubius" Galaţi, Master în Ştiinţe Administrative -SNSPA Bucureşti

Profesie: Inginer, jurist

Familie: Căsătorită

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite