Porţiunea din Şoseaua de Centură a Brăilei administrată de Primărie e făcută praf. Deşi se fac plombări periodice, cratere adânci apar mereu pe carosabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoseaua de Centură a Brăilei e în permanenţă plină de gropi   FOTO Florentin Coman
Şoseaua de Centură a Brăilei e în permanenţă plină de gropi   FOTO Florentin Coman

O porţiune din Şoseaua de Centură a Brăilei, aflată în administrarea autorităţilor municipale, se umple tot timpul de gropi adânci, în ciuda reparaţiilor prin plombări efectuate periodic. Şoferii acuză firma care execută lucrările de mentenanţă că îşi face treaba prost, însă reprezentanţii Primăriei explică faptul că de vină pentru această problemă este fundaţia îmbătrânită a şoselei, care are nevoie de reparaţii capitale.

Ultimele plombări au fost făcute în luna februarie, de către firma „Tancrad” SRL Galaţi, cu care Primăria Brăila a încheiat un contract multianual pentru întreţinerea străzilor aflate în administrarea municipalităţii.

"Acele plombe din februarie au fost puse provizoriu, în condiţii de iarnă, ca să se poată circula în condiţii cât de cât decente. Urmează ca în zilele următoare să facem din nou reparaţii pe carosabilul respectiv. Muncitorilor nu li se poate reproşa că nu au făcut treabă bună în februarie.

Problema aici este cauzată de starea fundaţiei şoselei, dar şi de faptul că nu există un şanţ care să preia apele pluviale. În plus, trebuie ţinut cont de faptul că această şosea a fost proiectată să suporte vehicule de până la 12 tone, iar acum circulă pe aici tir-uri care ajung până la 40 de tone", explică Vasile Trandafir, din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei.

După cum precizează surse din cadrul Primăriei Brăila, până în prezent nu s-a intervenit serios pentru refacerea fundaţiei şi a covorului asfaltic deoarece tronsonul din şoseaua de centură cuprins între Şos. Buzăului şi Şos. Vizirului are un statut incert. Acesta a fost trecut în urmă cu opt ani în administrarea Primăriei Brăila, de la Secţia Drumuri Naţionale Brăila, însă în prezent ar fi revendicat de cei de la Drumuri Naţionale, care vor să îl ia din nou sub administrarea lor.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite