Pescarul rănit de o şalupă ce gonea nebuneşte pe Dunăre a murit. Tragedia stârneşte multe suspiciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată barca pescărească lovită de şalupă FOTO debrăila.ro
Aşa arată barca pescărească lovită de şalupă FOTO debrăila.ro

Bărbatul în vârstă de 40 de ani care ajunsese la spital în stare foarte gravă, cu răni profunde produse de elicea şalupei în zona pelviană, a murit, în ciuda eforturilor medicilor, care l-au supus la mai multe intervenţii chirurgicale complicate.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, bărbatului rănit în accidentul de pe Dunăre i-a fost amputat în prima fază un picior. El avea, în urma impactului, o parte din pelvis distrus, la fel şi un femur, precum şi organele genitale. El a fost internat la Terapie Intensivă în stare gravă, intubat şi ventilat mecanic, iar în urma operaţiilor la care a fost supus nu s-a reuşit stabilizarea. „Traumele au fost majore, este o minune că a supravieţuit impactului iniţial”, au declarat medicii.

În privinţa anchetei penale legate de tragedie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila a confirmat deschiderea cercetărilor, însă nu a dat prea multe detalii despre eveniment, situaţia alimentând numeroase speculaţii pe reţelele de socializare. 

Mulţi brăileni acuză o încercare de muşamalizare, pe motiv că autorii accidentului ar avea relaţii sus-puse în Justiţie. Se ştie doar că în şalupa care circula nebuneşte pe Dunăre şi care a provocat tragedia se aflau doi bărbaţi, de 28 şi 32 de ani, precum şi un copil de cinci ani. Aceştia nu au păţit nimic, deşi la un moment dat Poliţia a jonglat cam supect cu informaţiile: ba nu era niciun copil, ba era şi a căzut în apă, ba era, dar nu a păţit nimic. 

În barca sfârtecată erau patru oameni, printre care şi victima. Ceilalţi trei au suferit traume minore şi nu au avut nevoie de internare.

Dosarul penal vizează comiterea infracţiunii de ucidere din culpă (iniţial fusese vătămare corporală din culpă), „la pachet” cu mai multe infracţiuni legate de regimul naval. Printre altele, şalupa respectivă a distrus şi o baliză de semnalizare, semn că lovirea bărcii pescăreşti nu a fost chiar o întâmplare.

Vă mai recomandăm şi:

Mister vechi de 27.000 de ani. Mesajele transmise de palmele cu degete lipsă, imprimate în peşteri

Cea mai mare catedrală construită în România postcomunistă a fost ridicată în Bărăgan. Lucrările au durat 11 ani

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite