Pentru 12 metri de cablu metalic, un hoţ inconştient a pus în pericol circulaţia trenurilor. Individul a fost prins cu ajutorul unui câine poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele poliţist i-a stricat socotelile hoţului   FOTO Florentin Coman
Câinele poliţist i-a stricat socotelile hoţului   FOTO Florentin Coman

Un hoţ de componente de cale ferată care a pus serios în pericol circulaţia trenurilor, în zona Staţiei Căi Ferate Lacu Sărat, a fost prins în flagrant de poliţişti cu ajutorul unui câine de urmă.

Marţi, 11 noiembrie, la ora 15.55, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Lacu-Sărat au fost sesizaţi telefonic de şeful Staţiei CF cu privire la faptul că au apărut defecţiuni la secţiunile aferente liniei 5 de circulaţie a căii ferate, ca urmare a unui posibil furt.

"Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au constatat că din tronsonul de cabluri supraterane, au fost sustraşi aproximativ 12 metri de cablu SCB. Cu ajutorul câinelui de urmă, care i-a condus pe poliţişti la circa 70 de metri de locul comiterii faptei, în zonă a fost identificat Z.Sandu (60 de ani), din satul Lacu-Sărat, în timp ce tăia un cablu SCB. În urma somării de către poliţişti, acesta a încercat să fugă, fiind imediat imobilizat şi încătuşat", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Bărbatul depistat cu ajutorul câinelui de urmă a tăiat cablul SCB (Semnale Cablu Bloc) pe care l-a secţionat apoi în trei bucăţi, două în lungime de un metru şi unul în lungime de 10 metri. Gestul lui necugetat a pus în pericol siguranţa feroviară, trenurile circulând cu restricţii de viteză. Situaţia a fost remediată prin înlocuirea cablurilor sustrase. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Citiţi şi

Trei bărbaţi care furaseră un cablu de 45 de metri, prinşi după o urmărire prin Capital

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite