Parchetul a deschis un dosar penal după izbucnirea unui focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Procurorii fac cercetari sub suspiciunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Zeci de bătrâni şi mai mulţi angajaţi ai căminului pentru persoane vârstnice “Sfinţii Petru şi Pavel” din Brăila au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a demarat o anchetă penală în cazul focarului de COVID-19 care a apărut la căminul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Petru şi Pavel” din Brăila.           

”La data de 31.08.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de dispoziţiile art.352 alin.(2) din Codul penal. În fapt, s-a reţinut că la un cămin de persoane vârstnice din municipiul Brăila au fost confirmate pozitiv mai multe persoane cazate în instituţie, dar şi angajaţi ai unităţii în cauză. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Reamintim că iniţial 28 de bătrâni şi 5 angajaţi ai căminului au fost confirmaţi pozitiv, numărul celor infectaţi crescând ulterior pe măsură ce toţi vârstnicii şi angajaţii au fost testaţi.

Căminul pentru bătrâni are 131 de beneficiari şi 73 de angajaţi. Direcţia de Sănătate Publică Brăila a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili de la cine a pornit infectarea cu noul coronavirus, dar şi contacţii acestuia.

Mai mulţi vârstnici au fost internaţi deja în spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, în contextul în care tuşeau şi prezentau probleme respiratorii. 

Conducerea centrului nu ştie de unde ar fi putut fi contractat virusul, în condiţiile în care medicii, asistentele şi infirmierele sunt testaţi de două ori pe lună, iar căminul a fost practic izolat de la debutul pandemiei, în ideea de a-i proteja pe bătrâni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite