O fată din Brăila, cea mai bună elevă din România la limba greacă modernă. Uniunea Elenă îi oferă salariul minim pe economie, timp de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăila, oraşul care pe vremuri avea ce mai mare comunitate de greci din România, se poate lăuda cu o elevă de clasa a VIII-a care performează la limba neogreacă, la categoria sa de vârstă. După ce, în 2015, a câştigat premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă Neogreacă, brăileanca Despina Elefteraki a confirmat şi în acest an, situându-se pe prima treaptă a podiumului la Olimpiada Naţională de Neogreacă.

Concursul s-a desfăşurat la Iaşi, în ultima decadă a lunii aprilie, iar Despina a fost cea mai bună în această competiţie în care s-a “duelat” în cunoştinţe şi aptitudini cu 200 de elevi din toată ţara. “A fost un concurs serios, la care au participat elevi bine pregătiţi, astfel că am avut o concurenţă mare", declară adolescenta care este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială "Mihu Dragomir" .

Alcătuirea unei compuneri şi rezolvarea unor exerciţii de gramatică aplicată au fost probele pe care Despina le-a trecut cu brio, graţie intensei pregătiri pe care a făcut-o înainte de concurs cu profesorul său, Evanghelos Garapoulos,căruia acum ţine să-i mulţumească din suflet:

"Vreau să îi mulţumesc domnului profesor, m-a ajutat foarte tare, mi-a fost alături. Cu ajutorul lui am avut mai puţine emoţii, m-a făcut să înţeleg că ştiu. Fără să mă pregătească, nu aş fi ajuns la performanţa asta".

Premiul I la olimpiada naţională a calificat-o automat la competiţia internaţională din domeniu. Graţie calificării, pentru al doilea an consecutiv, la olimpiada internaţională, Despina Elefteraki va primi, timp de un an, în fiecare lună, echivalentul în bani a unui salariu minim pe economie. Aceasta este forma de recompensare a performanţei aleasă de Uniunea Elenă din România, cea care a iniţiat, în urmă cu 15 ani, olimpiada de limbă neogreacă în România.

În ultimii şase ani, competiţia care are drept scop promovarea excelenţei în ceea ce priveşte studiul limbii, culturii şi civilizaţiei neoelene, s-a desfăşurat sub tutela Ministerului Educaţiei.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite