Megarazii în tot judeţul Brăila. Sute de amenzi, zeci de persoane legitimate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au împânzit oraşul. FOTO: ADEVĂRUL
Poliţiştii au împânzit oraşul. FOTO: ADEVĂRUL

Vineri, între orele 10.00 - 13.00, peste 40 de poliţişti de la Biroul de Ordine Publică şi Biroul de Proximitate au acţionat în pieţele agro-alimentare din municipiu, pentru asigurarea climatului de siguranţă civică şi prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă sau a celor ilicite de comerţ.

Pe parcursul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au legitimat 141 de persoane, au efectuat verificări la 52 de societăţi comerciale, 28 întreprinderi individuale şi 23 de producători particulari, au controlat în trafic 28 de autovehicule de transport marfă şi au constatat 55 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 7.875 lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri în valoare totală de 1.500 de lei, constând în obiecte de îmbrăcăminte, o drujbă şi 27 pachete cu ţigări, pentru care comercianţii nu deţineau documente legale de provenienţă, şi au întocmit două dosare penale.

Vineri, peste 30 de poliţişti de la Serviciul şi Biroul Rutier Brăila şi de la poliţiile orăşeneşti şi posturile de poliţie comunale arondate, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, acţionând cu 14 aparate radar, pe arterele rutiere din judeţul nostru.

Pe parcursul derulării acestor activităţi preventive, au fost constatate 154 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 43.050 lei, 122 fiind pentru depăşirea vitezei legale, 3 pentru depăşire neregulamentară şi restul pentru alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere, 5 fiind pentru depăşirea vitezei regulamentare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 22:00- 2:00, poliţişti de la Poliţia oraşului Făurei şi Secţia 3 de Poliţie Rurală Făurei au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a faptelor penale cu grad ridicat de pericol social săvârşite cu violenţă, precum şi a contravenţiilor şi infracţiunilor prevăzute de codul rutier.

Poliţiştii au efectuat controale la două societăţi de tip discotecă, au legitimat 6 persoane şi au verificat în trafic 10 autovehicule, neconstatând probleme deosebite.

În aceeaşi noapte, între orele 22:00- 4:00, poliţişti de la Poliţia oraşului Ianca şi Secţia 4 de Poliţie Rurală Ianca, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Secţiei de Jandarmi Făurei- Grupa Ianca, au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă si identificarea persoanelor urmărite, în zona cafe-barurilor şi a discotecilor din oraş şi comunele arondate.

Forţele de ordine au legitimat 25 de persoane, dintre care 11 au fost controlate corporal sumar, au verificat în trafic 7 autovehicule şi au constatat 10 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 2.450 de lei.

Poliţişti de la Poliţia oraşului Însurăţei şi de la Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru, au acţionat în aceeaşi noapte, între orele 23:00- 3:00, pe raza oraşului Însurăţei şi a localităţilor arondate, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru asigurarea respectării normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru protecţiei populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, urmărindu-se, în special, unităţile de alimentaţie publică de tip cafe-bar şi discotecă.

Poliţiştii au efectuat verificări la 8 societăţi comerciale, au legitimat 220 de persoane, au verificat în trafic 78 de autovehicule şi au constatat 9 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 1.700 de lei.

Sâmbătă, între orele 22:00- 2:00, poliţişti de la Biroul de Ordine Publică şi Biroul Proximitate, sprijiniţi de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, au acţionat pe raza municipiului pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea activităţilor infracţionale în mediul stradal.

Forţele de ordine au legitimat 169 de persoane, dintre care 31 au fost conduse la sediul Poliţiei pentru verificări, au controlat în trafic 36 de autovehicule, au efectuat controale la 29 de societăţi comerciale şi au constatat 21 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 2.900 de lei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 23:00- 4:00, poliţişti de la Secţia 1 de Poliţie Rurală Brăila, sprijiniţi de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale cu violenţă stradale şi în unităţi comerciale cu profil discotecă, din zona de competenţă.

Pe parcursul derulării activităţilor specifice, forţele de ordine au legitimat 23 de persoane, dintre care 11 au fost controlate corporal sumar, au verificat în trafic 9 autovehicule şi au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 200 de lei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţişti de la Compartimentul Sisteme de Securitate şi de la Biroul de Ordine Publică au acţionat pentru verificarea respectării prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, la societăţi comerciale asigurate cu pază proprie sau agenţi de pază, din cadrul societăţilor specializate de pază, din municipiu.

Poliţiştii au efectuat controale la 25 de societăţi comerciale, urmărind, în special, modul de executare al serviciului de către personalul de pază şi cunoaşterea consemnului general şi particular al posturilor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 900 de lei. Dintre acestea, în cinci cazuri paznicii au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, doi paznici dormeau în timpul serviciului şi unul nu executa serviciul de pază, conform consemnului postului.

Deficientele constatate vor fi aduse la cunoştinţa conducerii unităţilor beneficiare, precum şi conducerii unităţilor specializate de pază, prestatoare de servicii de pază, urmând ca la urmatoarea abatere să se procedeze la retragerea atestatelor personalului de pază în cauză.

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În zilele de 1 şi 2 februarie 2013, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.

Poliţiştii au constatat 202 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 51.596 de lei, şi au reţinut în vederea suspendării 8 permise de conducere.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite