Jucătorii echipei de fotbal Dacia Unirea Brăila refuză să se mai antreneze. ”Unii nu au nici după ce bea apă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii au refuzat să se antreneze Foto: obiectivbr.ro
Jucătorii au refuzat să se antreneze Foto: obiectivbr.ro

Clubul de fotbal se găseşte într-o situaţie financiară delicată, iar mulţi jucători nu au mai primit vreun leu de zece luni de zile. Primăria Brăila a promis că salariile vor fi plătite în luna septembrie, dar nu s-a întâmplat nimic.

Formaţia de fotbal Dacia Unirea Brăila trece prin momente grele. Luni şi marţi jucătorii au refuzat să se antreneze în semn de protest faţă de neplata salariilor în ultimele zece luni.

Ei s-au prezentat la stadion, au vorbit cu antrenorul Alin Pânzaru, dar au rămas la vestiar, încercând să tragă astfel un semnal de alarmă faţă de situaţia în care se găseşte clubul. 

“Jucătorii au recurs la această soluţie pentru că trebuie să-i ia şi pe ei cineva în seamă. Într-adevăr, situaţia este explozivă. Conducerea clubului este, ca de obicei, alături de jucători, dar rezolvarea problemelor nu depinde de noi. Partea de organizare am dus-o până acum noi, despre salarii nu avem ce să le spunem jucătorilor. Conducerea Daciei Unirea este la mijloc în această situaţie, între jucători şi oficialităţile locale. Este un moment delicat. Domneşte incertitudinea în privinţa finanţării echipei de către oficialităţile locale şi nu ştim cum şi când se va rezolva această problemă. Detensionarea situaţiei nu depinde de conducerea clubului. Primarul Marian Dragomir le-a promis jucătorilor că în septembrie vor avea banii viraţi, iată suntem la mijlocul lunii octombrie şi nu avem nicio certitudine în acest sens. În acest moment, Dacia Unirea este clubul cu cea mai gravă situaţie de acest fel din Liga a II-a”, a declarat Valentin Avramescu, preşedintele consiliului director al Daciei Unirea.

Şi antrenorul formaţiei brăilene recunoaşte că echipa trece printr-un moment dificil, iar situaţia poate deveni şi mai complicată zilele următoare. “Eu mi-am făcut datoria, mi-am pregătit temele de antrenament, am discutat cu jucătorii dar ei nu au vrut să se antreneze nici luni şi nici marţi. Din punct de vedere sportiv, nimeni nu are ce le reproşa acestor fotbalişti. Unii au intrat în luna a zecea  în care nu au primit niciun leu, cei care au venit în vară au deja trei luni. Toată lumea de la club gâfâie la propriu. Unii nu au nici după ce bea apă, cum să-i mai motivez? Noi încă sperăm să se accelereze lucrurile şi situaţia să se îmbunătăţească”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

Dacă autorităţile locale din Brăila nu vor da un semn că situaţia se va rezolva, este posibil ca echipa să nu se prezinte sâmbătă la meciul cu CS Mioveni de pe teren propriu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite