Jandarmii brăileni îi învaţă pe elevi cum să evite faptele antisociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul campaniei naţionale de informare, prevenire şi dialog social "Jandarmeria pe înţelesul tuturor", Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila a organizat, în cursul zilei de miercuri, 19 martie, o întâlnire cu elevi din clasele a V-a şi a VIII-a din şcolile gimnaziale Cazasu şi Romanu.

Sub genericul "Stop violenţei şi discriminării în şcoli", lucrători din cadrul Jandarmeriei Brăila le-au prezentat elevilor, pe înţelesul lor, misiunile Jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică. Au fost aduse în discuţie faptele de natură penală şi contravenţională cele mai întâlnite în mediul şcolar. Elevii au exemplificat principalele forme de violenţă cu care s-au confruntat şi au identificat împreună cu jandarmii principalele cauze care generează astfel de forme de manifestare.

Jandarmii au pus accent pe prevenirea faptelor antisociale, oferindu-le copiilor soluţii practice pentru realizarea acestui scop. La finalul întâlnirilor, elevii au putut vedea şi o parte din dotarea jandarmilor care execută misiuni zilnice de ordine publică.

Citeşte şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite