Se preconizează o criză a transportului local de călători în Brăila. Şoferii şi vatmanii ameninţă cu greva dacă nu li se măresc lefurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Supăraţi că revendicările lor salariale nu sunt luate în seamă, angajaţii societăţii de transport local „Braicar” SA ameninţă cu mişcări sindicale, luând în calcul inclusiv organizarea unei greve generale. Cele două organizaţii sindicale ale salariaţilor SC "Braicar" solicită o creştere salarială cu 10%, în timp ce conducerea nu oferă decât o indexare cu rata inflaţiei, adică un procent de majorare de 2,9%.

"Solicitarea privind acordarea unei creşteri salariale de 10% vine după ce anul trecut s-a făcut o concesie din partea noastră, a sindicaliştilor şi salariaţilor, în sensul de a renunţa la majorare de salariu doar pentru a împiedica viitoare concedieri. Din păcate, nu am putut împiedica acele concedieri şi oamenii nu au avut nici creştere salarială. Acum sunt hotărâţi să nu cedeze şi deja a început acţiunea privind strângerea de semnături pentru susţinerea viitoarelor acţiuni de protest, dacă acestea se vor impune. Vrem totuşi să parcurgem toţi paşii legali aşa că, în primă fază, ne vom adresa Comisiei prefecturale pentru Dialog Social în speranţa că astfel se va reuşi identificarea unei soluţii. Dacă nici aşa nu obţinem nimic, vom merge mai departe pe etapele prevăzute în legea privind dialogul social, până la organizarea unor mişcări de protest şi nu excludem şi o grevă", a declarat Aurel Ionescu, liderul Sindicatului Liber al Şoferilor din SC "Braicar".

În prezent, SC "Braicar" SA Brăila are pe statul de plată circa 310 salariaţi. Ultima creştere salarială obţinută a fost în 2012 când lefurile angajaţilor au crescut în medie cu 100 lei. Cele mai recente date de bilanţ arată că, anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de puţin peste 20 milioane lei (în creştere faţă de 2012 când CA a fost de 18,8 milioane lei) din care a rezultat un profit net de 1,93 milioane lei, în scădere comparativ cu cele 3,07 milioane lei înregistrate în 2012.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite