GALERIE FOTO: Marius Murgu, dintr-un copil problemă a ajuns elev model şi sportiv de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Murgu a obţinut o medalie de aur şi două de bronz la competiţiile de culturism
Marius Murgu a obţinut o medalie de aur şi două de bronz la competiţiile de culturism

Marius Murgu are 18 ani şi locuieşte în comuna Movila Miresii, judeţul Brăila. Este elev în clasa a VIII-a la fără frecvenţă la Şcoala nr. 5 „Nikos Kazantzakis" din municipiu. În urmă cu câţiva ani, din cauza influenţei negative a anturajului, Marius a abandonat şcoala, dar anul trecut s-a hotărât să reia cursurile.

Acum tânărul face eforturi pentru a a-şi termina studiile şi, în paralel, pentru a face performanţă în sport.
În urmă cu un an de zile Marius a început să practice culturismul. „M-am apucat de acest sport la îndrumarea instructorului meu Gelu Gheorghe", spune el. Chiar dacă nu are vechime în domeniu, tânărul a participat deja la trei concursuri naţionale şi a reuşit să obţină de fiecare dată rezultate foarte bune.

Succes din prima

Prima competiţie de gen la care a participat a şi câştigat-o. Campionatul naţional de culturism zona Dobrogea s-a ţinut la Ianca anul acesta pe 30 aprilie şi a constituit prima încercare pentru Marius. A avut de înfruntat peste 50 de adversari. În final a obţinut medalia de aur la categoria 65 kg.
La mai puţin de două luni după acest prim succes a venit şi medalia de bronz la Campionatul naţional de culturism desfăşurat la Slobozia la începutul lunii iunie. A urmat participarea la Memorialul Popa Anatol ediţia a II-a, la începutul lunii octombrie. De aici Marius a plecat acasă cu medalia de bronz.

Medaliile obţinute de Marius

Medalie
Medalie
Medalie


Pentru a ajunge la aceste rezultate într-un timp atât de scurt, tânărul urmează un program susţinut de antrenament. „Pentru primul concurs, cel de la Ianca, m-am antrenat cam o lună de zile. În general mă antrenez o jumătate de oră pe zi, cinci zile pe săptămână, dar în apropierea competiţiilor ajung şi la şase - şapte zile pe săptămână".


Recunoaşte că nu s-a aşteptat să obţină rezultate atât de bune şi îşi doreşte ca pe viitor să-şi crească performanţele şi să participe şi la competiţii internaţionale chiar dacă acest lucru este mai greu de realizat din cauza lipsei de bani.


„Cluburile de culturism nu sunt susţinute de nimeni. Nu avem sponsori. Tot ce facem, facem pe cheltuiala noastră. Avem tot timpul nevoie de suplimente nutritive care sunt destul de scumpe, de aceea cei mai mulţi sportivi renunţă. Eu am fost susţinut pentru deplasări de către domnul Dan Dumitrescu, patronul clubului sportiv Dumi Gym din Ianca", ne-a povestit Marius.

Marius la Memorialul Anatol Popa (SURSA: Videosport.ro)

Marius Murgu

Marius Murgu (primul din dreapta)

image
image

Îşi doreşte o carieră în culturism

Tânărul este susţinut în activitatea lui şi de Asociaţia Pakiv prin Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă în cadrul căreia este voluntar. „Îi susţinem fiindcă reprezintă un model de urmat pentru alţi tineri de vârsta lui", ne-a spus Cristian Mardale, purtător de cuvânt al CISPER.


Chiar dacă deocamdată nu şi-a făcut planuri foarte serioase pentru viitor, Marius ştie cu siguranţă că vrea să facă performanţă în sport. „Sunt pasionat de culturism dar şi de atletism. Îmi doresc să particip în continuare la toate competiţiile care vor urma, chiar şi la concursuri internaţionale dacă voi putea", ne-a mai spus Marius.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite