Exclusiv: Un gardian de la puşcăria din Tichileşti a fost arestat după ce a provocat un scandal monstru şi a bătut crunt un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Dănăilă a fost reţinut pentru ultraj la poliţist, după un scandal monstru făcut în comună. El a fost arestat în această dimineaţă pentru următoarele 20 de zile pentru ultraj, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală. A fost nevoie de două perechi de cătuşe pentru imobilizarea lui. Individul are peste o sută de kilograme şi a bătut tot ce a prins în cale.

ULTIMA ORĂ: Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, magistratul Fănel Mihalcea, ne-a confirmat că gardianul a fost arestat pentru următoarele 20 de zile. Prin urmare, acesta riscă să ajungă alături de cei pe care, la un moment dat, i-a păzit, în rândul deţinuţilor.

Exclusiv: Parchetul a făcut recurs în cazul arestării gardianului care s-a bătut cu poliţiştii

Dănăilă este agent la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din localitatea brăileană Tichileşti. Se spune că este unul dintre cei mai de temut gardieni de la puşcăria pentru tineri, şi asta datorită greutăţii sale impresionante, de peste o sută de kilograme.

Din culise: individul are datorii imense la mai multe bănci din oraş, iar familia acestuia se plângea că dacă el îşi va pierde serviciul, ceea ce este posibil, va muri de foame.

UPDATE: Subofiţerul de penitenciar care s-a bătut cu poliţiştii intrase în concediu pentru creşterea copilului

Odată arestat, gardianul va dezbrăca uniforma de agent de penitenciar.

image

Alcoolul bată-l vina!

Din pricina alcoolului, un gardian de la Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti riscă o condamnare, pentru că i-a înjurat, ameninţat cu moartea şi lovit pe doi agenţi de poliţie. Patru oameni s-au chinuit să-l încătuşeze, pentru că Dănăilă are peste o sută de kilograme.

Vineri seara, Adrian Dănăilă, de 32 de ani, a fost reţinut pe ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat sâmbătă instanţei, cu propunere de arestare preventivă, pentru ultraj. Azi dimineaţă a fost arestat pentru 20 de zile.

Scandal cât casa

Anchetatorii audiaseră mai mulţi martori, iar unul dintre poliţişti fusese la Medicină Legală, pentru că are echimoze la ochiul drept.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în comuna Tichileşti, unde locuieşte gardianul.

I-a luat la rând

„Pe fondul consumului mare de alcool, la ora 22.00, Dănăilă a provocat scandal la magazinul mixt aparţinând familiei Cadâr. A lovit, mai întâi, doi clienţi, apoi pe administratora magazinului, Olimpia Cadâr", ne-a precizat procurorul Marinela Coşniţă, şeful Secţiei Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunal.

Filmat cu telefonul mobil

image

Dănăilă are o constituţie robustă, astfel că nimeni nu l-a putut domoli. A lovit-o pe fiica şi ginerele patroanei, care-i săriseră acesteia în ajutor. Cei bătuţi au chemat poliţistul.

„Iniţial, Dănăilă Adrian a fost de acord să mă însoţească la post, însă ulterior a devenit violent şi a început să ţipe, adresându-mi injurii şi ameninţări. M-a lovit cu cotul în abdomen şi a lovit autoturismul MAI 30381, de serviciu, cu omoplatul, provocându-i avarii", povesteşte agentul Cristian Iuga, ajutorul şefului de post.

Imobilizat cu patru oameni

Anchetatorii spun că patru oameni abia au reuşit să-l urce în maşină pe gardian, după ce a fost încătuşat.

image

Scandalul a continuat şi la postul de poliţie, unde Iuga a primit câţiva pumni în figură. Au fost chemaţi în ajutor doi poliţişti de la Gropeni, Pisică şi Ghibaldan, şi a fost sesizat dispeceratul IPJ, la Brăila.

„A spus că, atunci când se va libera din puşcărie, îmi va tăia capul şi mă va arunca în Dunăre, unde nu mă va mai găsi nimeni", le-a spus agentul bătut anchetatorilor.

Mare parte din „circ" a fost înregistrat audio şi video, de către doi dintre poliţişti, cu telefonul mobil.

Ameninţări cu moartea la adresa poliţiştilor

Când agentul Florin Daniel Mustăţea, celălalt ajutor de şef de post, şi-a făcut apariţia, Dănăilă l-a scuipat, l-a înjurat şi l-a ameninţat cu moartea.

Gardianul are un copilaş de un an jumate

image

Contactat, directorul PMT Tichileşti, inspector principal Jenie-Geanina Crăciun, nu ne-a putut oferi un punct de vedere, pentru că se află departe de Brăila, în concediu. A aflat despre ce este vorba de la reporterii „Adevărului de Seară".

Tot el acuză

De cealaltă parte, rudele lui Dănăilă spun că, de fapt, gardianul s-a enervat rău în momentul în care i s-au pus două rânduri de cătuşe. În plus, ar fi fost bătut măr în sediul Postului de Poliţie.

„La post era numai sânge pe jos. L-au bătut şi de-asta s-a enervat", ne-a spus fratele lui Dănăilă.

Gardianul reţinut este căsătorit şi are un copilaş de un an şi jumătate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite