Dunărea a început să îngheţe la Brăila. Circulaţia pe zeci de drumuri judeţene blocată în continuare. Patru localităţi fără curent electric. Şcolile închise luni şi marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din pricina temperaturilor extrem de scăzute, au apărut sloiuri de gheaţă pe sectorul brăilean al Dunării , în proporţie de 80%.La trecerea BAC Smârdan (legătura cu jud. Tulcea) circulă doar bacurile de capacitate mare, iar la trecere BAC spre Insula Mare a Brăilei circulă bacurile doar pentru situaţii de urgenţă. În continuare, sunt zeci de drumuri judeţene blocate şi mai multe localităţi fără curent electric.

Pe toate drumurile naţionale de pe raza judeţului Brăila se circulă în condiţii de iarnă. Două drumuri judeţene sunt închise pe toată lungimea - DJ 203P Cireşu-Vultureni şi DJ 212A Brăila – Măraşu. Mai sunt blocaje şi pe 12 sectoare ale unor drumuri judeţene, din cauza sulurilor de zăpadă. Este vorba despre DJ202A Gulianca-Salcia Tudor-Ariciu; DJ202B – Ţepeş Vodă-Urleasca; DJ203R – Ulmu-Cireşu-Ioneşti; DJ203S – Surdila Gaiseanca-Făurei; DJ211A – Bordei Verde-Viziru; DJ211B – Victoria-Mihai Bravu; DJ221 – Cazasu-Mărtăceşti-Romanu-Gemenele-Râmnicelu; DJ221 – Constantineşti-Şuţeşti; DJ221B – Brăila-Baldovineşti-Vădeni; DJ221C – DN23-Siliştea-Mărtăceşti; DJ225A – Jud. Galaţi-Cotu Mihalea-Cotu Lung-Muchea; DJ225A – Silistraru-Unirea-Gropeni. Se acţionează cu 26 de utilaje pentru deblocarea drumurilor respective.

Ninsoarea şi rafelele de vânt din această dimineaţă au lăsat din nou fără curent mai multe localităţi din judeţul Brăila. Astfel, dacă la ora 7.30 mai era deconectată de la reţeaua de alimentare doar localitatea Frecăţei din Insula Mare, la ora 10.00 se confruntau cu aceeşi problemă şi sătenii din Jugureanu, Ulmu, Cireşu şi Cuza Vodă. Echipele de intervenţie ale Electrica se află în teren pentru a remedia avariile.

Din cauza gerului prognozat de meteorologi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a decis suspendarea cursurilor pentru luni şi marţi, respectiv pe 9 şi 10 ianuarie.

La Centrul de găzduire şi asistenţă socială din municipiul Brăila au fost cazati pe timpul noptii 143 persoane, din care 60 permanenţi şi 83 temporari. Echipe ale IPJ, ISU, IJJ, SAJ si Politie locala au patrulat pentru identificarea persoanelor fara adapost si transportarea acestora la spital sau la centrul de gazduirea, dupa caz.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite