Doi fotbalişti promiţători din Brăila îşi ratează cariera sportivă după ce au fost condamnaţi pentru trafic cu haşiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi fotbalişti brăileni – Marcel Romario Gheorghe, jucător al CF Brăila, şi Paul Olmazu, jucător la Victoria Traian – au fost condamnaţi, în urmă cu câteva zile, la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, pentru trafic cu droguri de risc. Alături de ei au mai primit pedepse similare alţi patru tineri, iar doi adolescenţi minori au intrat sub supravegherea autorităţilor.

Marcel Romario Gheorghe, Paul Olmazu şi complicii lor, Vlad Ştefan Buzoianu şi George Ciprian Popa a fost condamnaţi cu 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Capii reţelei, Florin Pârlog şi Claudiu Miron, au primit câte 3 ani de închisoare, tot cu suspendare. În plus, cei şase condamnaţi sunt obligaţi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Din gruparea care se ocupa cu traficarea şi distribuirea de haşiş făceau parte şi minorii Robert Iulian Z. şi Robert Giani O. Asupra acestora, instanţa de judecată a dispus măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni.

Potrivit anchetatorilor, la data de 28 ianuarie 2014, ofiţeri din cadrul SCCO Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în zona cartierelor Viziru şi Obor s-a constituit o grupare infracţională ce are ca preocupări traficul de droguri de risc, respectiv haşiş. Printre distribuitorii de droguri luaţi în vizor de poliţişti se afla un individ cunoscut sub numele de "Florinel" (Florin Pârlog). Acesta colecta banii de la clienţi, după care revenea cu cantitatea de droguri solicitată şi o preda consumatorilor. Preţul de vânzare pentru o doză era de 60 de lei.

"Din întreg materialul probator administrat în cauză s-a stabilit că, în toate tranzacţiile cu droguri, au fost implicate mai multe persoane care nu au acţionat ca un grup infracţional organizat, ci şi-au acordat sprijin pentru a realiza vânzarea de droguri, sprijin care a fost remunerat doar la jumătate din tranzacţii. Aceştia au participat la tranzaţii în funcţie de conjunctura din momentul încheierii lor", precizează procurorii DIICOT. Astfel, oamenii legii au identificat opt tineri, dintre care doi minori, implicaţi în afacerile cu droguri care prosperau în acel moment în cartierele Viziru şi Obor din municipiul Brăila.

Carieră sportivă compromisă

Pentru că a fost implicat în trafic de droguri, contractul fotbalistului Romario Marcel Gheorghe (foto) a fost suspendat de conducerea CF Brăila. Jucătorului i s-a adus la cunoştinţă că, de la 1 noiembrie, nu mai are voie să participe la antrenamente, urmând ca în cazul în care decizia tribunalului va fi definitivă, contractul dintre jucător şi club să fie reziliat.

image

"Începând cu 1 noiembrie 2014 contractul de joc al fotbalistului Romario Marcel Gheorghe a fost suspendat. Jucătorul a fost anunţat că nu va mai fi primit la antrenementele echipei CF Brăila. Iar în cazul în care această pedeapsă va rămâne definitivă, contractul de joc dintre CF Brăila şi fotbalist se va rezilia", a declarat Valentin Avramescu, preşedintele CF Brăila.

"Am auzit în ce au fost implicaţi cei doi fotbalişti pe care i-am descoperit şi cărora le-am călăuzit paşii spre fotbalul de performanţă. Ambii sunt copii foarte talentaţi. M-a surprins că Marcel a fost implicat într-o astfel de problemă, era un copil foarte cuminte, era tot timpul lângă mama sa, de aceea nici nu a vrut să rămână la Craiova, la Şcoala de Fotbal a lui Gică Popescu. Probabil anturajul l-a stricat. Olmazu ce să spun, este o fire diametral opusă, nu pot spune că sunt surprins de ceea ce a făcut", a declarat, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”, Dumitru Bulancea, antrenorul care i-a descoperit pe cei doi fotbalişti.

Citiţi şi

Tineri din Deva condamnaţi pentru trafic de droguri, pe care le vindeau în cluburi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite