Doi cetăţeni germani, arestaţi la Brăila. Unul dintre ei se dădea drept avocat, dar se ocupa cu falsificarea de paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au efectuat două percheziţii domiciliare în Brăila, la doi cetăţeni germani bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de fals de documente şi au pus în executare două mandate europene de arestare emise pe numele acestora.

Investigaţiile poliţiştilor au relevat că, în cursul anului 2016, mai mulţi cetăţeni germani ar fi obţinut, în mod ilegal, bani, prin înşelarea altor persoane, pe teritoriul Germaniei, folosindu-se de calităţi false.

Cei în cauză ar fi confecţionat documente emise de instituţii ale statului german, cu care s-ar fi legitimat în faţa unor autorităţi sau persoane fizice, obţinând diferite avantaje. Astfel, ar fi indus în eroare  mai mulţi cetăţeni germani că, pentru asigurarea unor proprietăţi, trebuie să achite diferite sume de bani.

Poliţiştii români au desfăşurat cercetări, în baza unei cereri de comisie rogatorie internaţionale, transmise de autorităţile judiciare germane, respectiv Parchetul Augsburg, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.

Astfel, la data de 29 martie 2017, în baza delegării Parchetului, poliţiştii români, însoţiţi de doi reprezentanţi ai Poliţiei Germane şi de ofiţerul de legătură al Bundeskriminalamt la Bucureşti, au efectuat două percheziţii domiciliare în Brăila, la doi cetăţeni germani. În acelaşi timp, pe teritoriul Germaniei, au fost puse în executare alte 10 percheziţii.

Au fost identificate numeroase documente falsificate pe care cei în cauză le-ar fi folosit pe teritoriile României şi Germaniei (paşapoarte, apostile, acte oficiale), ştampile false, precum şi armament şi muniţie pentru care nu deţineau documentele legale.

Unul dintre cei doi cetăţeni germani şi-ar fi arogat în fals calitatea de avocat, atât în Germania, cât şi în România, având deschis, în Brăila, în mod fictiv, un cabinet de avocatură.

Au fost puse în executare trei mandate de arestare (dintre care două în România în baza unor mandate europene de arestare emise de către autorităţile germane).

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite