Diana şi Denisa Simion sunt gemenele care cuceresc festivalurile de muzică uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gemenele care vor o carieră în muzică
Gemenele care vor o carieră în muzică

Cunoscute sub numele de „Diaden", gemenele se bucură de succes ori de câte ori urcă pe scenă şi vor o carieră în muzică.

La doar 13 ani, surorile Diana şi Denisa Simion au reuşit să-şi facă un nume în lumea muzicală.

Cu toate că participă şi individual la diferite concursuri de muzică uşoară, cele două fete s-au lansat şi în formula „Diaden", vocile lor completându-se reciproc şi cucerind atât publicul, cât şi comisiile de jurizare.

Gemenele, care seamănă ca două picături de apă, au descoperit arta muzicală pe vremea când erau la grădiniţă, însă dorinţa de a-şi dezvolta talentul a izvorât în momentul în care au participat la o preselecţie pe care au trecut-o cu brio.

„În clasa a IV-a, agenţia de impresariat artisitic, 'Art Kids Company' a venit la şcoală cu nişte pliante în care se anunţa o preselecţie pentru cursuri de canto. După experienţele plăcute de la serbări şi diverse evenimente locale, ne-am gândit că merită să încercăm şi odată acceptate am început să ne dedicăm în totalitate muzicii", mărturisesc tinerele interprete.

Au un palmares bogat

Sub îndrumarea tenorului Oliver Popa, Diana şi Denisa, alias „Diaden" au făcut progrese considerabile, ajungând să interpreteze melodii din repertoriul Laurei Stoica sau al Paulei Seling şi reuşind să se califice în finala festivalului „Mamaia Copiilor", iar la „Cerbul de Aur Junior", să ia menţiune.

Participarea la concursul „Florile Dragostei" le-a adus un trofeu, la fel şi prestaţia din cadrul festivalului „Constelaţia Junior" din Bârlad.

Anul trecut, fetele au început colaborarea cu profesorul şi compozitorul Lucian Necula din cadrul Liceului de Artă „Gheorghe Tăttărăscu", care le ajută să îmbine într-un mod armonios noţiunile de teorie muzicală cu practica.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor aveţi?

Diana: Ne dorim să urmăm cursurile Liceului de Artă „Gheorghe Tăttărăscu" şi să continuăm colaborarea cu domnul profesor Lucian Necula care este un adevărat model pentru noi. Acum, ne pregătim intens pentru concursurile dedicate grupei de vârstă 14 - 17 ani la care vom participa de anul viitor. De asemenea, ne dorim să urmăm Conservatorul şi să devenim profesoare de muzică.

Cum îmbinaţi şcoala cu muzica?

Denisa: Momentan, ne concentrăm mai mult asupra muzicii, deoarece considerăm că ne-am descoperit vocaţia şi pentru a ajunge să facem performanţă trebuie să muncim foarte mult. Bineînţeles că avem rezultate bune şi la şcoală.

Profil
Născute. 1 mai 1997, Focşani
Studii. Şcoala „Ion Basgan" Focşani
Ocupaţie. Eleve, clasa a VII-a
Pasiuni. Pictura, sportul

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite