Deţinuţii din Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti îşi caută o slujbă la „Bursa generală a locurilor de muncă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi deţinuţii au acces la Bursa locurilor de muncă. FOTO: ADEVĂRUL
Şi deţinuţii au acces la Bursa locurilor de muncă. FOTO: ADEVĂRUL

Un grup de persoane private de libertate din Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti au fost selectate pentru a participa vineri, 19 aprilie 2013, la Bursa Locurilor de Muncă, găzduită de Sala polivalentă „Danubius”, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila.

Persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. 

"Totodată, deţinuţii selectaţi sunt din rândul celor apţi pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional într-o meserie şi, pe durata detenţiei, s au implicat în mod constant în activităţile lucrative desfăşurate în interesul locului de deţinere. De asemenea, o parte dintre aceştia participă în prezent la cursuri de calificare profesională ori au absolvit un astfel de curs în penitenciar", ne-a declarat Ionel Dincă, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tichileţti.

Coordonată esenţială a reintegrării pe piaţa muncii, formarea profesională este una din direcţiile importante în procesul de intervenţie recuperativă a celor care execută o pedeapsă privativă de libertate în acest sens, în anul 2012, 102 persoane private de libertate au absolvit cursuri de calificare profesională în domeniile tâmplărie, frizerie, tâmplărie P.V.C., brutărie , morărit şi construcţii.

La ora actuală, peste 50 de minori şi tineri din P.M.T. Tichileşti urmează cursuri de calificare în specializările amintite.

"Cu acest prilej reprezentanţii penitenciarului vor face cunoscută şi oferta de servicii şi de forţă de muncă specială ce pot fi puse la dispoziţia eventualilor beneficiari sau angajatori.  Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate", a adăugat Ionel Dincă.
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite