Descoperire surprinzătoare: arma folosită pentru asasinarea unui infractor din Brăila aparţine unui poliţist italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au stabilit că pistolul folosit la uciderea lui Cristian Brot, un tânăr de 28 de ani, aparţine unui carabinier. Anchetatorii încearcă să afle cum a ajuns arma din Italia în România şi apoi la interlopul din Brăila care a tras şase gloanţe cu ea.

Poliţiştii brăileni au stabilit că arma folosită la asasinarea lui Cristian Brot (28 de ani), un infractor din Brăila, este un pistol Beretta, care aparţine unui poliţist italian. Arma a fost furată în luna februarie 2017 din Italia şi a ajuns în posesia lui Florin Pâtea, zis “Pekenia”, care a folosit-o pentru a trage şase gloanţe cu ea, dintre care trei l-au nimerit în plin pe Cristian Brot.

Incidentul sângeros s-a consumat pe 26 mai 2017 în zona intersecţiei străzilor Ardealului cu Ion Ghica din cartierul brăilean Islaz şi s-a soldat cu moartea tânărului de 28 de ani. Conflictul a pornit se pare de la bani şi împărţirea zonelor de influenţă în oraş pentru practicarea proxenetismului.

Asasinul, Florin Pâtea, zis “Pekenia”, şi complicele său, Mădălin Iulian Pentelie, care i-a asigurat fuga de la locul crimei cu o maşină, au fost arestaţi preventiv pentru omor la scurt timp. Atât victima, Cristian Brot, cât şi Florin Pâtea, au la activ mai multe condamnări penale cu suspendare, dar şi cu executare.

Tânărul ucis fusese condamnat în Elveţia pentru lipsire de libertate şi fusese liberat condiţionat. În România, avea condamnări pentru fapte la regimul rutier şi furturi. Florin Pâtea a fost condamnat în Franţa şi Austria pentru mai multe infracţiuni de furt şi vânzare de bunuri provenite din furturi.

Iniţial, Florin Pâtea şi Mădălin Iulian Pentelie au încercat să-i inducă în eroare pe anchetatori legat de locul unde fusese aruncat pistolul, acesta fiind găsit în cele din urmă pe un câmp din vecinătatea localităţii brăilene Deduleşti.

Poliţiştii încearcă să stabilească cum a fost trecută arma poliţistului italian peste graniţă şi cum a ajuns ulterior în posesia lui ”Pekenia”.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite