Cum au asfaltat autorităţile un spaţiu verde: „Trebuie să sari ca iepurele pe acest trotuar făcut fără cap. Au irosit nişte bani aiurea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trotuarul  bizar la Brăila (în mijloc: cum arăta înainte de modernizare) FOTO Marius Popa
Trotuarul  bizar la Brăila (în mijloc: cum arăta înainte de modernizare) FOTO Marius Popa

Trotuarul a fost realizat în urmă cu câteva zile, pe lângă gardul cimitirului „Radu Negru”, de pe Şoseaua Buzăului. Până acum, acolo era o fâşie de spaţiu verde, lată de numai un metru, pe care se aflau stâlpi şi copaci.

Autorităţile de la Brăila au reuşit să construiască un trotuar pe care nu se poate merge, probabil o premieră în domeniu în România. Investiţia a fost realizată în urmă cu câteva zile şi a costat câteva zeci de mii de lei, fiind „opera” Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din subordinea Primăriei.

Lucrarea se află pe Şoseaua Buzăului, aproape de ieşirea din oraş, de-a lungul gardului cimitirului „Radu Negru”, şi a devenit un adevărat magnet pentru trecători, care se opresc să se minuneze şi să facă poze. Nu de alta, dar niciunul dintre ei n-a mai văzut aşa ceva.

Practic, fîşia de spaţiu verde aflată lângă gardul cimitirului a fost asfaltată parţial, pentru a servi ca trotuar, însă pentru că are doar un metru lăţime, iar de-a lungul ei se află copaci şi stâlpi, partea asfaltată este întreruptă din loc în loc (adică din doi în doi metri) de câte un stâlp sau de pământul înconjurat de borduri de lângă trunchiurile copacilor.

„Trebuie să sari ca iepurele pe acest trotuar făcut fără cap. Au irosit nişte bani pentru a asfalta un spaţiu verde, iar aşa-zisul trotuar este o panaramă. Nu se poate trece pe acolo decât ocolind pe stradă. Cine o fi fost «mintea luminată» din spatele proiectului? Trebuie premiat!”, a scris pe reţelele de socializare brăileanul Marius Popa, cel care a şi postat primul imaginile cu noul trotuar de pe Şoseaua Buzăului.

Zona unde se află trotuarul FOTO Google Earth

Imagine indisponibilă

În ciuda ironiilor de pe internet, administraţia oraşului Brăila spune că lucrarea este una foarte bună şi că, de fapt, n-ar fi chiar trotuar, ci face parte dintr-un proiect mai amplu de punere în valoare, din punct de vedere arhitectural, a zonei.

Aşa arăta zona înainte de modernizare FOTO GoogleStreetView

Imagine indisponibilă

„S-a făcut o amenajare a spaţiului de lângă gardul cimitirului pentru a se putea monta acele panouri cu imagini de epocă. Acolo nu este un trotuar dedicat pietonilor. Existau deja stâlpii de electricitate şi copacii poziţionaţi foarte aproape de gard, însă în rest zona nu era amenajată astfel încât imaginile de epocă să poată fi puse într-un cadru corespunzător. De aceea s-a luat decizia de a se turna acele fâşii de asfalt”, a explicat directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu.

Aşa arată acum zona FOTO Marius Popa

Imagine indisponibilă

Trebuie spus că în urmă cu câteva săptămâni primăria a luat decizia de a monta pe gardul cimitirului de pe Şoseaua Buzăului o serie de imagini cu clădiri de epocă din municipiu.

Proiectul se numeşte „Brăila Monumentală” şi este inspirat dintr-o idee aplicată deja în municipiul Buzău. În total, vor fi poziţionate lângă gard 57 de cadre metalice, pe care vor fi expuse imagini cu clădiri reprezentative din Brăila.

Explicaţiile edililor nu au temperat însă criticile. Cei mai mulţi dintre cei care au postat pe reţelele de socializare cu privire la acest subiect au apreciat că falsul trotuar de pe Şoseaua Buzăului, „la pachet” cu panourilor, îi vor încuraja pe pietoni să traverseze strada intens circulată, ducând la creşterea riscurilor de accidente.
 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite