Cum a reuşit un hoţ brăilean să dea lovitură după lovitură, intrând nepoftit în birourile unor instituţii publice şi furând tot ce-i pica în mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO adevarul.ro
FOTO adevarul.ro

Un brăilean a reuşit să îi uimească inclusiv pe poliţişti cu perseverenţa cu care a dat lovitură după lovitură, furând tot ce-i pica în mână din birourile unor instituţii publice. {ase fapte a recunoscut cu seninătate individul, atunci când a picat, în sfârşit, în plasa oamenilor legii. Mai mult, acesta a participat la activităţi de reconstituire, explicând în detaliu cum a comis furturile.

Georgel C. are 46 de ani, este din comuna brăileană Gemenele, însă locuia de ceva vreme în Centrul Social de Găzduire din municipiul Brăila. Recidivist eliberat din închisoare la sfârşitul anului trecut, Costin şi-a reluat fără remuşcări activităţile infracţionale. Printre instituţiile „călcate” de acesta se numără Spitalul nr. 3, Biblioteca "Panait Istrati", Palatul Agriculturii, fostul cinematograf "Lyra". Peste tot, a intrat în birouri şi a furat portofele cu bani şi mai multe telefoane, precum şi cheia de la un autoturism "Honda Civic".

Din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila reiese că, în data de 16 februarie 2016, la ora 9.30, în timp ce se afla în Centrul Social de Găzduire de pe Calea Galaţi, inculpatul a intrat într-o cameră aflată la parter şi a sustras un telefon, apoi a plecat şi a vândul aparatul. După câteva zile, pe 26 februarie, Georgel a mers împreună cu o altă persoană la Policlinica Hipodrom şi, în timp ce aceasta era la consultaţie, acesta s-a dus la spitalul învecinat. Acolo, din camera vestiar, unde se aflau mai multe genţi ale cadrelor medicale, Georgel a sustras trei portofele cu acte şi bani, un telefon mobil "Nokia Gold" şi o cheie de contact cu breloc.

În curtea spitalului, a scos din portofele suma de 635 lei şi mai multe bonuri de masă. După ce le-a golit, hoţul a aruncat portofelele la ghena de gunoi. Persoanele care au constatat lipsa bunurilor personale au făcut plângere la Poliţie, cheia sustrasă de bărbatul de 46 de ani provenind de la autototurismul uneia dintre părţile vătămate, fiind vorba despre o "Honda Civic".

În luna martie, inculpatul a luat la rând mai multe instituţii publice. Pe data de 14.03, a mers la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" şi a intrat într-un birou, de unde a luat un telefon "Nokia Lumia". În ziua de 30 martie, hoţul a mers în „vizită” la Palatul Agriculturii, a intrat într-un birou care nu era închis şi a luat un portofel aflat într-o haină agăţată în cuier. A găsit în interior suma de 145 lei, acte de identitate şi carduri bancare.

În ziua de 31 martie, Georgel C. a mai dat două lovituri. El s-a dus la fostul cinematograf "Lyra" şi a pătruns, după cum deja îşi formase modul de operare, într-un birou unde nu se afla nimeni. A luat şi de acolo telefonul şi portofelul unei angajate, care nu a închis uşa când a ieşit. Imediat după ce a plecat de la "Lyra", Georgel C. s-a dus în Piaţa Poligon, la sediul "Unita Turism Holding", a intrat şi aici într-un birou şi a luat un telefon.

Până la urmă, hoţul profesionist a fost prins de poliţişti şi reţinut, pe numele lui fiind emis apoi mandat de arestare preventivă.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite