Crimă la indigo la Brăila: un tânăr de 17 ani, ucis cu coasa, la fel ca şi copilul de 14 ani care a murit în urmă cu o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 17 ani a murit în acest weekend, după ce un consătean de 42 de ani l-a lovit cu o coasă. O crimă similară a avut loc în judeţul Brăila săptămâna trecută. Un băiat de 14 ani a murit după ce un membru al familiei rivale i-a înfipt o coasă în spate.

Localnicul Tomiţă Brînzea (42 de ani), înarmat cu o coasă, se deplasa pe stradă din satul Horia când s-a întâlnit cu Cornel C. (17 ani). Brînzea a sărit asupra minorului şi l-a lovit cu coasa în zona toracică, ceea ce l-a trimis pe lumea cealaltă. 

"Poliţiştii de la Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au demarat imediat cercetările şi l-au săltat în scurt timp pe ucigaş. Prin ordonanţă a Parchetului, s-a dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Brînzea Tomiţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. "În noaptea de 27 spre 28 iunie, aflându-se pe raza satului Horia, pe stradă, i-a aplicat victimei o lovitură cu o coasă, în zona toracică, provocându-i o plagă înjunghiată transfixiantă prin cord, iar leziunea astfel cauzată a condus la decesul victimei", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila", precizează Obiectiv Vocea Brăilei. 

Procurorii au propus arestarea preventivă a bărbatului de 42 de ani, pentru 30 de zile, arătând în faţa judecătorilor că acesta a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani, iar faţă de împrejurările concrete ale comiterii faptei există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. 

VEZI AICI CUM A FOST OMORÂT UN COPIL DE 14 ANI

În urmă cu numai o săptămână, un alt minor, de numai 14 ani, din satul Vişani, a fost ucis tot cu o coasă, care i-a fost înfiptă în spate. Cel care i-a adus sfârşitul tânărului rom este localnicul Mihai Muti, în vârstă de 20 de ani, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare preventivă. Minorul a fost ucis pentru că a vrut să îşi recupereze "soţia".

"Familia acestuia plătise bani frumoşi pentru o tânără de 15 ani, care urma să îşi împartă viaţa cu cel ucis. Mireasa a fost luată acasă de mama vitregă, nemulţumită de banii primiţi, iar cele două familii de romi au intrat în conflict, mirele de 14 ani, care a tot insistat să îşi primescă soţia înapoi, fiind străpuns cu o coasă", susţin surse apropiate anchetei.
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite