Cele mai tari trucuri: cum să elimini mirosul neplăcut din casă. Care este inamicul fumului de ţigară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirosurile neplăcute din casă pot fi îndepărtate şi fără odorizante din comerţ FOTO: Arhivă
Mirosurile neplăcute din casă pot fi îndepărtate şi fără odorizante din comerţ FOTO: Arhivă

Bucătăria este cea care este predispusă cel mai des la mirosuri neplăcute pentru că în această încăpere se găteşte, iar mirosul de mâncare se îmbibă în pereţi, chiuveta poate degaja miros de canalizare, iar coşul de gunoi stă într-un dulap din bucătărie. A doua încăpere predispusă la mirosuri neplăcute este baia.

Ne-am obişnuit ca, atunci când simţim în casă un miros neplăcut, să folosim odorizante din comerţ, scumpe şi poate nu eficiente. Există totuşi şi trucuri naturale mai puţin cunoscute care ne ajută să scăpăm de mirosurile din casă. Sunt ieftine şi la îndemâna oricui.

Astfel, pentru eliminarea mirosului neplăcut din bucătărie, pulverizează câteva pufuri de oţet de mere în cameră şi o să observi cum mirosurile neplăcute dispar ca prin minune. Mirosurile se îmbibă şi în pereţi. Astfel, pentru a scăpa de această problemă, poţi să ştergi pereţii cu o lavetă umedă îmbibată în apă şi oţet. Totodată poţi să ştergi mobila de bucătărie cu o cârpă înmuiată în apă cu bicarbonat. Tot bicarbonatul de sodiu ajută la curăţarea scurgerilor atât din bucătărie, cât şi din baie. Toarnă o ceaşcă de bicarbonat pe scurgere, apoi stinge-l cu oţet. Spuma ce rezultă va curăţa bine ţeava. Acest procedeu trebuie repetat la fiecare 3-4 săptămâni. Tot bicarbonatul de sodiu, presărat pe covoare, lăsat să acţioneze şi apoi aspirat, ajută şi la eliminarea mirosului neplăcut de fum de ţigară.

Un alt dezodorizant natural foarte bun este şi coaja de portocală. Rade coaja de la o portocală pe răzătoarea mică şi presar-o pe gura scurgerii din bucătărie şi baie. Las-o să acţioneze câteva minute, apoi porneşte apa. Acum chiuveta ta ar trebui să aibă un miros plăcut, a sarbatori de iarnă. Pe lângă toate acestea, adaugă un plus de aromă aerului din bucătăria ta prin fierberea unei lămâi şi a câtorva cuişoare.

Uneori, mirosurile neplăcute din casă pot veni din surse externe cum ar fi ghena de gunoi sau un vecin care prăjeşte peşte si amândoi aveţi geamurile deschise. În astfel de situaţii, este recomandat să împrospătezi aerul din casă. Intr-o tavă pentru cuptor aşează o hârtie de copt şi presară un strat de scorţişoară amestecată cu zahăr. Adaugă o linguriţă de unt şi introdu tava în cuptorul încins. În câteva minute, casa ta va mirosi frumos. Lasa uşile de la camere deschise, pentru ca parfumul dulce să se răspândească peste tot.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite