Casa Fănuş Neagu a devenit muzeu/ Peste o sută de oameni de cultură au fost prezenţi la evenimentul din comuna Grădiştea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Viorel Mortu a spus despre Casa Memorială Fănuş Neagu că aceasta reprezentă pentru publicul ce l-a îndrăgit pe marele maestru „Kilometrul Zero al operei scriitorului"

La 39 de zile de la moartea lui Fănuş Neagu, casa scriitorului, donată de acesta judeţului şi reabilitată de către Consiliul Judeţean a fost inaugurată ca muzeu.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai CJ Brăila împreună cu preşedintele Gheorghe Bunea Stancu, primarul Aurel Simionescu, conducerea Muzeului Brăilei dar şi Eugen Simion, membru al Academiei Române şi fost preşedinte al acestui for.

El şi-a exprimat bucuria şi în acelaşi timp tristeţea de a fi prezent în acel moment în casa lui Fănuş Neagu.

„Eu am vrut să vin mai demult aici. L-am invitat pe Fănuş Neagu în casa unde m-am născut eu şi chiar a venit. A lăsat o amintire extraordinară vecinilor prin felul în care vorbea", a declarat cu emoţie în glas academicianul Eugen Simion.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite