Brăileanul care şi-a incendiat consoarta a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav/ Vezi aici filmul tragediei din Pisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pimon Răduţ, autorul crimei din Pisc
Pimon Răduţ, autorul crimei din Pisc

Pimon Răduţ a afirmat că Mariana Lungu, concubina sa, şi-ar fi aruncat singură o sticlă cu terpinol pe haine şi apoi şi-a dat foc. Dacă va fi condamnat, el riscă închisoarea pe viaţă.

Bărbatul de 44 de ani care, în mai a.c., i-a dat foc concubinei, pe motiv că ar fi vrut să-l părăsească, a fost dat pe mâna judecătorilor.

Originar din Năvodari, Pimon Răduţ va fi judecat pentru omor deosebit de grav (prin cruzime), anchetatorii ajungând la concluzia că şi-a premeditat fapta şi că a ucis cu intenţie.

Drama s-a petrecut în seara zilei de 19 mai 2010, pe strada Reşiţa 90, din cartierul Pisc. Mariana Lungu trăia în concubinaj cu Pimon Răduţ de opt ani, acesta fiind - conform declaraţiilor date de victimă înainte de a se stinge, la Spitalul de Arşi din Bucureşti - un individ agresiv, care o bătea atât pe ea, cât şi pe fiul ei, Eugen.

Pe 19 mai, după ce-a consumat un litru de vin, Pimon a acuzat-o pe Mariana că trăieşte cu fiul ei, şi de aici scandalul şi tragedia care au urmat.

Ca să evite o nouă ceartă, femeia s-a îmbrăcat şi a ieşit în curte, dar bărbatul a ajuns-o din urmă şi, scos din minţi, a aruncat asupra ei o sticlă cu 250 ml. terpinol, apoi i-a dat foc.

Mariana Lungu a fost cuprinsă de flăcări de la brâu în sus, iar hainele, din material sintetic, s-au topit şi i s-au lipit de trup.

La locul incidentului, au venit doi vecini, care au auzit ţipetele victimei, apoi un echipaj al Ambulanţei. Culmea, criminalul le-a spus tuturor că, de fapt, Mariana şi-ar fi dat singură foc.

Cu toate eforturile medicilor, după trei săptămâni de chin, Mariana Lungu a murit la Bucureşti. Avea arsuri de gr. II şi III pe aproape jumătate din suprafaţa corpului.

Toate cercetările efectuate de atunci au demonstrat, cu probe clare, că Pimon Răduţ şi-a ucis concubina, după ce-a stropit-o cu dizolvant pentru vopsea, respectiv terpinol, o substanţă foarte inflamabilă.

„Declaraţiile inculpatului conform cărora victima s-a stropit cu terpinol şi apoi şi-a dat singură foc nu sunt veridice, întrucât nu se coroborează cu niciun mijloc de probă care să îi confirme susţinerile", a precizat procurorul criminalist Marinela Coşniţă, care a supravegheat ancheta.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite