Brăila: Astăzi se lansează „ALTERNATIVE” , o nouă campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denumită „ALTERNATIVE" - în comunitatea ta, drogurile nu îşi au locul", campania se va implementa în această săptămână la nivel naţional. Scopul ei, în contextul Zilei Naţionale a Tineretului, este promovarea alternativelor la consumul de droguri, ca modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber.

Centrul Antidrog Brăila va realiza o serie de activităţi de prevenire în cadrul campaniei, atât în şcoală, comunitate cât şi în familie. Astfel, va fi lansat proiectul de prevenire: " Drogurile -între adevăr şi iluzie", în Şcoala Generală „Al.I. Cuza", „Anton Pann" şi Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau". Proiectul „În concurenţă pentru independenţă" va fi lansat la Şcoala Generală „V.Alecsandri" şi Scoala Generală "Radu Tudoran", iar la Colegiul Tehnic „Neniţescu" se va derula proiectul „Capcanele adolescenţei".

Familiile adolescenţilor vor putea fi informate despre semnele consumului şi modalităţile de intervenţie timpurie prin cabinetele medicilor de familie în cadrul cărora se a derula campania de informare.

De asemenea, tot în acestă săptămână va debuta şi proiectul FRED - „Intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost depistaţi pentru prima oară", derulat la nivel local în Brăila, cu prima grupă de beneficiari.

„Ne dorim ca prin aceste activităţi care vor marca „Săptămâna antidrog" să sensibilizam câţi mai mulţi tineri, să-i invităm să reflecteze critic asupra propriului comportament vis-a-vis de tutun, alcool, sau alte substanţe şi să caute alternative sănătoase de petrecere a timpului liber fără apel la droguri", a declarat psiholog Olga Condrat, coordonator CPECA Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite