Bazin olimpic de 34 milioane de lei, cu dedicație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunțat că, la Brăila, se va construi o bază sportivă cu bazin olimpic din fonduri publice. Scopul realizării acestui proiect cu celeritate este, potrivit Elenei Udrea, faptul că înotătoarea Camelia Potec provine din Brăila.

Elena Udrea a ajuns la Brăila, în urmă cu două săptămâni, pentru a inaugura hotelul plutitor al Cameliei Potec, prilej cu care a și făcut anunțul cum că se va construi un bazin olimpic din fonduri publice.

image


Ministrul Elena Udrea n-a suflat o vorbă despre faptul că și înotătoarea Diana Mocanu este tot din Brăila, ba chiar activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) și antrenează o grupă de 20 de copii.

image

DIANA MOCANU


Potrivit oficialilor ministerului de resort, lucrările la bazin vor începe chiar din această lună, iar investiția, care se ridică la 34 de milioane de lei, va fi asigurată de instituția în fruntea căreia se află Elena Udrea, cu excepția unei mici contribuții din partea Primăriei Brăila, sumă care nu a fost stabilită încă.
„Am demarat procedura de achiziție pentru această bază sportivă. Facem de fapt un bazin olimpic pentru competiții, dar și unul mai mic pentru antrenamente. Facem acest lucru la Brăila fiindcă din Brăila este Camelia Potec", a declarat Elena Udrea.
În replică, înotătoarea Camelia Potec a susținut: „Eu, la anul, după olimpiadă mă retrag din sport. E bătut în cuie. Nu voi rămâne ca antrenor, dar dacă va fi nevoie de sfatul meu, îl voi acorda".

image


Diana Mocanu: „Nu știu nimic"

image


La întrebarea reporterului ADS Brăila dacă intenționează să o coopteze și pe Diana Mocanu în acest proiect, Elena Udrea a zâmbit, după care a adăugat: „Rămâne ca autoritățile locale să fie acelea care vor coopta personalitățile ce vor contribui la bunul mers al acestui proiect".
Camelia Potec și primarul Aurel Simionescu au achesat la propunerea Elenei Udrea, iar tatăl Cameliei, Grigore Potec, cel care și-a susținut întotdeauna fiica atât în sport, cât și în afaceri, a afirmat: „Deocamdată, Diana Mocanu este antrenor la CSM".

Fapt confirmat de însăși Diana Mocanu.
„Antrenez la CSM o grupă de puțin peste 20 de copii. Sunt implicată în sportul local și voi rămâne așa. Altfel, în privința acestui proiect, nu m-a contactat nimeni, nici nu știam. Sincer, eu nu prea m-am intersectat cu Camelia Potec, n-am concurat pe aceleași probe, e o diferență de doi ani între noi. Ba, ne-am întâlnit în urmă cu două săptămâni, la nunta unui coleg, am vorbit puțin, dar nu mi-a zis nimic, nici că-și deschide hotel plutitor", ne-a declarat Diana Mocanu.
De menționat că atât Camelia Potec, cât și Diana Mocanu au adus aurul în înotul românesc, ce-i drept la probe diferite. Diana a intrat în antrenorat în urmă cu doi ani, iar Camelia Potec, încă în activitate, a susținut că se va retrage în 2012.

CAMELIA POTEC

image

CITEȘTE AMĂNUNTE ÎN ADS BRĂILA!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite