Autorităţile au declarat război total împotriva drogurilor la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată, Poliţia, Centrul Antidrog şi liceele brăilene desfăşoară acţiuni concertate împotriva etnobotanicelor. Diriginţii şi directorii de şcoli au chemat poliţia şi specialiştii Centrului Antidrog în clase şi au pus la zid "Fenomenul Spice".

Blestemul etnobotanicelor s-ar putea transforma, curând, într-un „vis urât", date fiind măsurile luate de autorităţi şi demersurile făcute pentru stoparea consumului de droguri.


O săptămână la rând, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi ai Poliţiei Municipiului Brăila, au fost prezenţi, zi de zi, în sălile de clasă ale Liceului „Petre S. Aurelian" Brăila, pentru a-i consilia pe elevi, avertizându-i în legătură cu pericolele generate de traficul şi utilizarea drogurilor de orice fel. Elevii au fost încântaţi de acţiune.

Mulţi adolescenţi sunt atraşi de etnobotanice

„Campaniile antidrog sunt foarte importante pentru noi, elevii, pentru că ne informează despre pericolul consumului de droguri. Plantele etnobotanice sunt un miraj în care mulţi adolescenţi cred, de aceea e bine să-i convingem că acestea nu sunt o soluţie", a precizat Andra Durbacă, elevă a instituţiei de învăţământ, unul dintre tinerii care au spus, de la început, un „nu" hotărât „drogurilor legale". Cadrele didactice sunt de partea celor care luptă împotriva stupefiantelor de orice fel.


„Receptivitatea de care au dat dovadă elevii noştri nu poate fi decât un lucru pozitiv. Ne bucură faptul că aceştia doresc să fie informaţi şi reuşesc să stabilească o relaţie bazată pe încredere şi comunicare cu cei care se gândesc în permanenţă la binele lor", ne-a declarat directorul Liceului „Petre S. Aurelian", conf. univ. dr. Camelia Vechiu.

Voluntariat împotriva drogurilor

La acţiunile concertate desfăşurate împotriva „Fenomenului Spice" au luat parte Olga Condrat, din partea Centrului Antidrog Brăila, precum şi agentul de poliţie Elena Calcan.


Olga Condrat le-a explicat adolescenţilor riscurile la care se expun consumatorii de droguri de orice fel şi i-a invitat, totodată, să se alăture membrilor Centrului Antidrog, în vederea organizării unor acţiuni de voluntariat menite să combată fenomenul etnobotanicelor în rândul tinerilor.
Concomitent, Elena Calcan le-a prezentat elevilor consecinţele consumului de droguri şilegislaţia românească în materie de trafic de stupefiante. Totodată, tinerii au fost îndemnaţi să participe la campaniile desfăşurate împotriva consumului de droguri.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite