Autobuz electric pus demonstrativ la dispoziţia brăilenilor timp de o săptămână. Cine are norocul să îl prindă în staţie va circula gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autobuz cu motor electric va circula pe străzile Brăilei în această săptămână, în cadrul unei demonstraţii făcute de un distribuitor auto interesat să comercializeze astfel de vehicule. Brăilenii care se vor afla în staţii la momentul potrivit vor putea circula gratuit cu acest autobuz. Vehiculul ecologic va merge zilnic pe toate traseele principale din municipiu.

Este al doilea autobuz electric care circulă demonstrativ pe străzile Brăilei. Primul s-a aflat în oraş anul trecut, tot pe durata unei săptămâni. Acela era fabricat în China, cel de acum este produs de o firmă din Cehia.

Primăria Brăila este interesată să achiziţioneze astfel de mijloace de transport ecologice, însă acest lucru se va întâmpla peste un an sau doi, când vor putea fi accesate fonduri europene. "În exerciţiul financiar 2014 - 2020, se pune accent tocmai pe eficienţa energetică, iar autobuzele electrice au costuri de exploatare foarte reduse, comparativ cu cele acţionate de motoare diesel. Când se vor putea accesa fondurile europene, printre priorităţile de investiţii se află şi achiziţionarea unor astfel de autobuze", afirmă primarul Brăilei, Aurel Simionescu.

Autobuzul produs în Cehia are o autonomie de 180 km la o încărcare completă a bateriei. Aceasta are nevoie de 7 - 8 ore pentru a ajunge la capacitatea maximă, însă se poate face şi o încărcare parţială, în numai o oră. Costul unui astfel de autovehicul este situat între 350.000 - 400.000 euro, în funcţie de dotări.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite