Atenţie unde vă petreceţi Revelionul! Multe restaurante, cluburi şi discoteci nu au detectoare de incendiu, iar detectoarele de gaz sunt nefuncţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au descoperit numeroase nereguli la localurile care organizează petreceri la acest sfârşit de an. Barurile şi restaurantele nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, detectoarele de incendiu lipseau, iar detectoarele de gaz nu funcţionau.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a efectuat, în perioada 30.11 – 28.12.2017, o serie de verificări la restaurante, cluburi, baruri şi discoteci.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor de către chiriaşi sau de către administratorii/proprietarii spaţiilor. În perioada menţionată au fost efectuate 15 controale, fiind  constatate 42 de deficiente, dintre care trei deficienţe au fost soluţionate  în timpul controalelor. Au fost aplicate 39 sancţiuni, din care 32 avertismente şi şapte amenzi în cuantum de 8.000 de lei.

Pompierii au constatat următoarele deficienţe: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu (9 obiective), lipsa detectoarelor de incendiu, detectoare de gaz nefuncţionale, defecţiuni la sistemul de iluminat de siguranţă.

”Pentru perioada următoare se va asigura prezenţa echipajelor de intervenţie la evenimentele de amploare, în care sunt aşteptaţi un număr mare de cetăţeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă”, a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite